Categories: Інше

Відомий шотландський футбольний фанат приїхав воювати за Україну

Відомий шотландський футбольний хуліган приїхав до України, щоб приєднатися до її збройних сил і боротися проти російського вторгнення.

Роберт Грейді взяв участь у відео про вербування, маючи в руках автомат разом зі своїми новими товаришами, і закликав інших добровольців вступити на службу.

Відомий друзям як «Реб», уродженець Едінбурга завоював репутацію хулігана, який пов’язаний із клубом «Гайберніан» на початку 1980-их.

Він був членом угруповання «Hibs Capital City Service» (CCS) і отримав заборону відвідувати футбол 2014-го року за участь у вуличній бійці після фіналу Кубка.

Президент України Володимир Зеленський раніше закликав іноземців приєднатися до «міжнародного легіону» для захисту своєї країни.

Потенційні волонтери з Едінбурга проводять паралелі з міжнародними бригадами 1930-их років, коли сотні шотландців підняли зброю проти фашизму під час громадянської війни в Іспанії.

«Реб», який імовірно перебуває в Києві, одягнений у камуфляжний бронежилет і тримає штурмову зброю після прибуття в Україну. Позаду нього стоять ще двоє озброєних чоловіків, які вважаються українськими бійцями.

Він каже на камеру: «Мене звати Роб. Я 61-річний дідусь із Шотландії. Я їздив до України, щоб допомогти Україні боротися з росіянами. Я зроблю все, що в моїх силах, щоб врятувати Україну від Путіна. Всі у світі, будь ласка, допоможіть Україні. Їм потрібно, щоб усі допомагали, волонтери, будь ласка».

«Реб» є відомою фігурою в столичному районі Ніддрі. На своїй сторінці у Facebook у понеділок він написав: «Просто для того, щоб ви всі були в курсі, українська армія зараз обстрілює позиції Росії. Оркам це не сподобається».

На запитання приятеля про умови на землі, Раб сказав, що все «добре», але буде «погано», коли він увійде в місто. Він додав: «Я маю намір убити стільки, скільки зможу».

«Реб» був звичайним фронтовим «Hibs» і справді заглиблений у цей світ. Йому 61, але він фізично сильний чоловік. Це людина, яка вміє битися на кулаках, але в Україні буде інший світ.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Шахтар не зміг перемогти на зборах Хайдук

Шахтар сьогодні провів свій другий контрольний матч на літніх зборах у Словенії.Читати далі

3 хв. ago

Чемпіонат Європи 2024. Англія в серії пенальті перемогла Швейцарію

У суботу, 6 липня, відбудеться матч 1/4 фіналу чемпіонату Європи 2024 між збірними Англії та…

6 хв. ago

Кривбас у першому спарингу здобув перемогу над Динамо

Криворізький Кривбас завдяки голам Твердохліба та Задераки святкував перемогу над бухарестським Динамо у контрольному матчі…

30 хв. ago

Відомі стартові склади на матч 1/4 фіналу Євро-2024 Нідерланди – Туреччина

6 липня у німецькому Берліні відбудеться матч 1/4 фіналу Євро-2024 між збірними Нідерландів та Туреччини.Читати далі

34 хв. ago

Перетворюють в Дніпро-2? Ще два гравці перейдуть з Дніпра-1 в Карпати

За інформацією «ТаТоТаке», крайній захисник «Дніпра-1» Володимир Адамюк та півзахисник Ігор Когут продовжать карʼєру у складі «Карпат». Читати далі

50 хв. ago

Роналду відписався в Instagram від гравця збірної Португалії, який не забив післяматчевий пенальті

Капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду, схоже, образився на Жоау Фелікса.Читати далі

2 години ago