Реал Мадрид – Барселона: анонс фіналу Суперкубку Іспанії

Суперкубок Іспанії. Фінал
15 січня, 21-00. Ер-Ріяд. Міжнародний стадіон короля Фахда
Арбітр: Рікардо де Бургос Бенгоечеа
Трансляція: Setanta Sports

Реал

“Реал” на шляху до фіналу лише по пенальті здолав посередню “Валенсію”, але на тлі останніх виступів Мадрида це навіть не здивувало. Команду Анчелотті штормить.

Взяти хоча б матчі з “Вальядолідом” (2:0) та “Вільярреалом” (1:2) – в обох Бензема забагато мазав; півзахист не контролював темп; фланги оборони не включалися в атаку; захист помилявся і навантажував роботою Куртуа, який і так постійно страждає. У поточній Ла Лізі “Реал” лише тричі йшов з поля без пропущених голів у 16 турах. Почасти це компенсував прогрес Вінісіуса та Вальверде, але з “Барсою” так грати не можна – ризики високі.

Що залишається? Правильно – підвищувати концентрацію, тримати темп під контролем. “Реал” немолодий, і якщо дасть грі розкритися – отримаємо повторення березневого матчу на “Сантьяго Бернабеу”. Впевнені, “Вершкові” урок не забули, тож зупинятимуть м’яч, “в’язатимуть” гру. Тільки у такому ключі вони можуть бити цю “Барселону”.

Барселона

…і “Барса”, звісно, про це знає! Якщо “Реал” пам’ятає березневі 0:4, то каталонці, напевно, не забули жовтневі 1:3, де Мадрид на досвіді добив їх контратаками ще до перерви.

Загалом за статистикою у “Барси” найкраща оборона в Ла Лізі, але це ілюзія. Варто команді Хаві зіштовхнутися із реально сильним суперником, як Бускетс кудись зникає, а захисники привозять. Так було з “Бетісом”, через що матч дійшов до серії пенальті, а до цього з “Баварією” та “Інтером” у ЛЧ. Це вже тенденція. З іменитих суперників “Барсу” не пробив лише стерильний “Атлетіко”.

Висновок звідси простий – Хаві перед Класіко треба зміцнити оборону. Якщо “Бетіс” у півфіналі забив двічі за 4-5 забійних моментів, то скільки створить Мадрид? Можливо, “Барсі” варто знову вийти без Бускетса – де Йонг у відборі виглядає свіжішим. Ну, а щодо атаки, то що про неї говорити? Там все давно налагоджено, і якщо Дембеле встане з правильної ноги, то “Реал” це відчує.

“Реал” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

Як уже говорилося, у жовтні “Реал” виграв у “Барси” на “Бернабеу” майже без шансів – каталонців підвели грубі ляпи у захисті (3:1).

Ну, а якщо поглянути на ситуацію у розрізі останніх трьох років, то тут для “Барси” все ще гірше – лише одна перемога при шести поразках. Давно такого не було.

Орієнтовні склади

У “Барселони” втрат немає взагалі, тому Хаві може тасувати склад, як захоче.

У “Реалу” ж проблеми навпаки усюди. Мало того, що до Саудівської Аравії через травми не поїхали Чуамені та Алаба, то ще й у півфіналі з “Валенсією” пошкодження отримали Васкес, Мілітао та Камавінга. Хто з них готовий грати – поки що до кінця не ясно.

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Начо, Рюдігер, Менді – Кроос, Камавінга, Модріч – Вальверде, Бензема, Вінісіус

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Крістенсен, Бальде – де Йонг, Бускетс, Педрі – Дембеле, Левандовський, Фаті

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago