АПЛ. Юнайтед святкує перемогу в манчестерському дербі

Манчестер Юнайтед здобув мінімальну перемогу над Ман Сіті в межах 20-го туру АПЛ.

Матч завершився з рахунком 2:1.

Чемпіонат Англії – АПЛ
20 тур, 14 січня

Манчестер Юнайтед – Манчестер Сіті 2:1 (0:0)

Голи: 0:1 – 60 Гріліш, 1:1 – 78 Фернандеш, 2:1 – 82 Рашфорд.

На перший момент чекали хвилин 10. Бернарду Сілва помилився біля свого штрафного, “червоні дияволи” миттєво спрямували вперед через Еріксена, але Фернандеш не влучив у дальній кут.

Чіпкий пресинг господарів. Фред намагається персонально діяти проти Де Брюйне, не відпускаючи від себе. Важко Кевіну під цим постійним тиском. Відповідно Сіті без загроз у перші 20 хвилин. Цікава тактична візня, але в середині поля. За половину першого тайму аж 1 контакт з м’ячем у штрафному, команда Гвардіоли геть без моментів. Після подачі з лівого кута штрафного на протилежний ми побачили таки перший удар гостей за 24 хвилини. Холанд змістився глибше, отримав трохи простору в межах штрафного, однак постріл норвежця спокійно заблокував Каземіро.

Бруну блискучим дальнім пасом закинув на Рашфорда, якому допоміг несвоєчасний вихід Едерсона. Маркус, утім, не поцілив практично у порожні ворота – Аканджі підстразував свого голкіпера. Добивання Марсьяля нейтралізували блоком. А тепер уже Еріксен блискуче дав за спини. Рашфорд виграв швидкісну боротьбу в Родрі, проте знову не вистачило холоднокровності на стадії завершення – Едерсон цього разу вміло скоротив кут обстрілу. Незамінний голеадор МЮ страждає від болю. Рашфорд повертається на поле, але це шкутильгання насторожує.

Дивину першого тайму підкреслив момент на 45+1. Єдиний створений суто гравцями Ман Сіті момент – це передача Родрі поперек поля під дальній удар Вокеру. Холанд завершив з найменшою кількістю дотиків до м’яча (8) серед усіх футболістів на полі. Далі Ван-Біссака і Фоден (по 10). Лівий фланг Сіті працює зовсім не так активно, як усі звикли. Фред і Каземіро видали видатний тайм, наглухо закривши насамперед мозковий центр суперника – Де Брюйне.

У перерві Марсьяля замінив Антоні. Утім, все те ж ми бачимо на полі. Поки Марез намагається потягнути снаряд у фінальну третину, проти нього виростає чисельна більшість, а в інших зонах теж усе перекривають. Як наслідок, бачимо ще один відчайдушний постріл здалеку. І все ж вдається прорвати оборону МЮ праворуч. КДБ обігрався з Марезом і подав на дальню. Однак там лише Бернарду, а не Холанд – не зовсім вдале скидання і лише вимолювання пенальті. Каземіро двічі жорстко приймав Фодена і Канселу, але на 11-метровий не тягнуло, вважає суддя Аттвелл.

Потужніше тисне команда Гвардіоли по перерві. Володіння Сіті виросло з 68% до 87%. Гріліш замінив Фодена на 57 хвилині, а забив ще через 3. Лише другий гол Джека в сезоні. Марез віддав у штрафний, Де Брюйне таки випустили, а джокер гостей головою розстріляв з кількох метрів. МЮ не знає, що таке штрафний Сіті, після перерви. За кількістю дотиків там у 2 таймі 0:12, тоді як у перші 45 хвилин була майже нічия (8:9). Перший удар Юнайтед у другій половині стався на 67 хвилині. Ван-Біссака ледь не забив з рикошетом, але всього лише кутовий.

На 78 хвилині Каземіро віддав у розріз, Рашфорд з офсайду вміло пропустив, хоча чи був він геть пасивним – можна сперечатися. Фернандеш добіг і забив. Боковий суддя спочатку скасував взяття воріт, але VAR вирішив, що все легально. А на 82-й уже спрацював джокер Тен Хага: 18-річний Гарначо уникнув офсайду і не здався, коли перший простріл заблокували. Аргентинець накрутив Аке і видав розкішний пас. Рашфорду залишалося лише забити гол у 7 поспіль матчі за Манчестер Юнайтед.

​​​Холанд замахував ногу під удар, але тут як тут Каземіро. Третя гнівна апеляція Гвардіоли та його футболістів щодо можливого пенальті. Екс-хавбек Реала тричі ходив на межі, але зіграв ідеально жорстко, щоб це не тягнуло на пенальті за баченням суддів. МЮ виграє 5 поспіль матч в АПЛ, і вже лише на 1 бал відстає від віце-лідера (у Ман Сіті по 2 перемоги і поразки за цей же відрізок).

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

2 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

2 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

2 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago