Юнацька збірна України з футзалу в січні зіграє на турнірі в Хорватії

У межах підготовки до матчів кваліфікації Євро-2023 (U-19) юнацька збірна України з футзалу візьме участь у Umag Nations Cup 2023.

Як повідомляє прес-служба Асоціації футзалу України, турнір відбудеться в хорватському Новиграді. У межах змагань підопічні Ігоря Москвичова проведуть товариські матчі проти однолітків із Франції (17 січня), Словенії (19 січня) та Італії (20 січня).

Склад юнацької збірної України з футзалу U-19

Воротарі — Іван Белімов («Чорне море»), Костянтин Рафальський («Кардинал-Рівнестандарт»), Юрій Яремчук («Бонго Футзал», Польща); польові гравці — Вадим Тютюрай («Кардинал-Рівнестандарт»), Дмитро Кармаліта («Фортуна», Німеччина), Даміан Запорожан («Ураган»), Денис Сніцаренко (SkyUp Futsal), Роман Татумірак («Юнайтед Помеція», Італія), Віталій Панкратій, Дмитро Рибіцький (обидва — «Футзал Щецин», Польща), Андрій Єлішев, Владислав Ткаченко (обидва — «Тім Лемборк», Польща), Дмитро Федик («Левіце», Словаччина), Назарій Круковський («Бурінхоса», Португалія), Даниіл Болдижев («Фенікс»), Ігор Пелецький («Вікінгай», Литва).

Нагадаємо, що 3 листопада відбулося жеребкування попереднього й основного раундів відбору Євро-2023 (U-19) з футзалу. За його підсумками юнацька збірна України потрапила до групи 2 основного раунду, де зустрінеться з Румунією, Сербією та переможцем групи В попереднього раунду (Чорногорія, Сан-Марино, Гібралтар). Міні-турнір прийматиме Сербія.

Місцем проведення фінального турніру Євро-2022/2023 з футзалу серед юнаків до 19-ти років був визначений Пореч (Хорватія). Окрім господарів, хорватів, у фінальній стадії зіграють сім збірних, які стануть відомі після другого раунду кваліфікації, що завершиться до 26 березня. Формат фінального турніру залишиться тим самим: вісім учасників зіграють у двох групах по чотири команди, по дві найкращі серед яких вийдуть до півфіналу.

Дебютний чемпіонат Європи з футзалу серед юнаків пройшов 2019 року в Ризі, другий розіграш відбувся 2022-го в Хаені — обидва рази (2019, 2022) чемпіоном ставала команда Іспанії. Другий чемпіонат спочатку планувався на 2021 рік, але його було перенесено через пандемію COVID-19.

Збірна України брала участь в обох фінальних турнірах. У 2019-му підопічні Віталія Одегова посіли третє місце у групі, а у 2022-му зупинилися в півфіналі.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago