Алекс Великих: Для Забарного Серія А буде тактично складною

Скаут Серії А Алекс Великих, в інтерв’ю 1927.kiev.ua, поміркував, чому відбувся спад в грі Романа Яремчука та розповів про те, ким із УПЛ цікавляться італійські клуби.

— Чому відбувся спад у грі Романа Яремчука?

— Ситуація Яремчука дуже непроста. Все ж таки, вінцентрфорвард і живе голами, які реалізує за допомогою передач партнерів. Зробивши собі ім’я в Бельгії, його перехід у новий чемпіонат багатьма, і мною в тому числі, розглядався як природний, заслужений і необхідний крок вперед, але для мене особисто стало здивуванням перехід саме в Португалію. Не тому, що Бенфіка не топ команда, а тому що тип нападника, як Яремчук, це більше для Італії, Німеччини, Англії, ніж для Іспанії чи Португалії. Але все одно навіть Португалія була кроком уперед порівняно з Бельгією. Все ж, я вважав, що перехід туди буде лише проміжним перед потраплянням до умовно АПЛ. Однак не зрослося в Бенфіці і не з вини гравця. Є низка питань і до тренера, і спортивного керівництва клубу щодо Романа.

Повернення до Бельгії стало неприємним моментом для футболіста. Брюгге, Гент, Генк, не має значення який клуб, важливо те, що це той же чемпіонат, з якого Роман поїхав, а тепер йому знову довелося повертатися в країну з якою він прощався. Його останні нереалізовані моменти говорять саме про психологічний спад у грі, і не про що інше. Думаю, слід зібратися і спробувати повернутися в голеадори щоб поїхати далі. Вважаю, все-таки, Серія А може бути чудовим шансом для гравця. Нападники такого типу затребувані в Італії.

— Хтось із київських динамівців найближчим часом може перебратися в Серію А?

— Не бачу яскравого кандидата на перехід із «Динамо» до Серії А прямо зараз. За Циганковим, можливо, ще буде зондування, враховуючи інтереси до нього того ж таки «Лаціо» кілька сезонів тому. Для Забарного Серія А тактично буде складна, але він молодий і, можливо, зможе адаптуватися, але питання в ціні – клуб у якому Забарному дали б час без тиску преси та ігрові хвилини для адаптації – це явно не той клуб, який може собі дозволити витрачати ті мільйони, за які «Динамо» було б готове розглядати трансфер. Клуби, які здатні витратити, не братимуть дорого молодого українського центрального захисника. Думаю, доля Забарного – грати згодом в АПЛ, а поки що сезон в УПЛ він точно проведе…

— Яка ситуація по гравцях інших українських клубів?

— По іншим українським футболістам йшло зондування за молодими гравцями «Руху», але поки що це лише зондування та прицінення.

Вважаю, що Трубін, наприклад міг би підійти в той же Інтер і думаю їм був би цікавий, але в ціні буде важко конкурувати з економічною можливістю клубів АПЛ.

— Для Циганкова оптимальний варіант зараз піти чи залишитися?

— Напевно, оптимально було б піти півтора-два роки тому. Зараз це вимушено потрібно робити, так як попиту великого на нього немає і платити серйозний або навіть середній трансфер за нього не будуть, але як вільний гравець – він міг би десь пригодитися.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago