Реал у серії пенальті обіграв Валенсію у півфіналі Суперкубка Іспанії

Реал у півфіналі Суперкубка Іспанії обіграв Валенсію.Основний та додатковий час матчу завершились з рахунком 1:1.

У серії післяматчевих пенальті влучнішими були футболісти Реалу.

Суперкубок Іспанії

11 січня

Реал Мадрид – Валенсія 1:1 (1:1) – пен. 4:3

Голи: 1:0 – 39 Бензема (пен), 1:1 – 46 Ліно/

“Реал”: Куртуа – Васкес (Карвахаль, 68), Мілітао (Менді, 74), Рюдігер, Начо – Вальверде (Себальос, 105), Кроос, Камавінга (Модрич, 46) – Родріго (Асенсіо, 84), Бензема, Вінісіус

“Валенсія”: Мамардашвілі – Коррея, Джемерт, Озкачар, Гайя – Тоні Лато (Моріба, 95), Муса (Фульк’є, 95), Алмейда (Гільямон, 115), Клюйверт (Дуро, 73) – Самуел Ліно (Фран Перес, 82), Кавані

Попередження: Камавінга, 28, Начо, 109 – Клюйверт, 31, Джемерт, 39, Кавані, 92, Алмейда, 99/

Саудівські гроші смачно пахнуть, тож черговий розіграш Суперкубка Іспанії знову пройшов у Ер-Ріяді. На міжнародному стадіоні імені Короля Фахда за право зіграти в фіналі турніру боролися Реал та Валенсія. Карло Анчелотті не став нічого вигадувати, знову проігнорувавши Луніна у важливому кубковому матчі – в основі вийшов Куртуа.

Взагалі, у старті мадридців із головних зірок не знайшлося місця тільки Модрічу, Менді та Менді, замість яких з’явились Камавінга, Васкес і Начо. “Вершкові” не збиралися бити байдики, видавши доволі потужний старт зустрічі.

В перші 15 хвилин команда змарнувала дві гольові нагоди. На 10-й Родріго отримав проникний пас від Вальверде, втік від двох захисників і пробив повз ближній кут, а на 14-й Бензема пройшов трьох опонентів у штрафному й бахнув повз дальній. На 15-й же з дистанції непогано стріляв Вальверде (повз ліву “шістку”).

Навіть у цей період Валенсія намагалася огризатись у контратаках, яким не вистачало лише якісного завершення. В середині ж першого тайму “кажани” заграли значно цікавіше – як без м’яча, так і з ним. Підопічні Дженнаро Гаттузо раз за разом вигравали єдиноборства й почали плести комбінації на чужій третині поля, змарнувавши кілька гольових нагод!

Так, на 19-й хвилині Кавані замкнув подачу Гайя, змусивши Куртуа виконувати сейв. На 20-й же Ліно прийняв м’яч біля чужого карного майданчика й скинув м’яч на лінію під удар Едінсону – той пробив у захисника, однак сфера відлетіла на правий край точно на ногу Лато. Тоні опинився прямо перед Куртуа й впав при спробі його обіграти, але пенальті там і не пахло.

Ще одна атака завершилась кутовим, після розіграшу якого Алмейда пробивав метрів з 20-ти – над поперечкою! Реал же майже нічим не відповідав, за виключенням епізоду з ривком Вінісіуса на 30-й хвилині. Жуніор завдяки ефектному переступу при прийомі втік від Корейя й влетів на лівий край карного майданчика, однак його удар в ближній кут виявився неточним.

В останній третині першого тайму гра вирівнялась. Валенсія виглядала дещо активніше, однак із загостренням виникали проблеми.

“Вершкові” теж не вражали, однак перевага в класі далася взнаки на 38-й хвилині. Мілітао виконав фантастичну передачу з глибини на хід Бензема, а Карім відірвався від Кюмерта й впав у карному майданчика після його невдалого підкату – пенальті! Сам француз його і реалізував. 1:0!

Валенсія ледь не відігралась у компенсований час завдяки ефектному розіграшу стандарту, в завершенні якого Кавані бив метрів з восьми. Куртуа врятував, хоча там все одно був офсайд. У підсумку, відпочивати команди відправились за мінімальної переваги Реала.

У роздягальні мадридцям довелося зняти з пробігу Камавінгу. Едуардо отримав пошкодження, поступившись місцем на полі Модрічу. Можливо, саме це допомогло левантійцям швидко відігратись, адже в першому таймі Камавінга випалював центральну зону, не гребуючи дрібними фолами навіть після отримання жовтої картки.

“Кажани” відігралась не просто швидко, а супершвидко – всього за 30 секунд по перерві. Лато отримав передачу на правий фланг і вирізав звидти шикарну подачу на лівий кут воротарського. Ліно ж вирвався з-за спини Васкеса й замкнув у дотик. 1:1!

Розлючений Реал відповів аж двома небезпечними моментами. Так, на 51-й хвилині Бензема обігрався з Родріго на лівому краю штрафного й пробив у ближній кут (Мамардішвілі парирував), а Начо після цього замкнув навіс з корнера – трохи неточно! Втім, на цьому тиск “вершкових” і обмежився. Ще до 60-х хвилин гра вирівнялась.

Аж на 5-й компенсованій хвилині вболівальники у Ер-Ріяді побачили гострий момент. І який! Бензема прийняв передачу від свіжого Асенсіо й покотив на правий край штрафного. М’яч відскочив на Вінісіуса, і той вистрілив з близької відстані – Мамардішвілі парирував!

Здавалося, що овертайми стануть ще більш нудними, однак команди ніби-то боялися серії пенальті. За 30 додаткових хвилин Реал і Валенсія провели низку дуже хороших атак, дивом не вирвавши перемогу. Мадридці, звісно ж, були ближчими до неї.

Так, на 92-й Вінісіус прийняв відскок і бахнув метрів з 20-ти під праву стійку – Мамардішвілі витягнувся й відбив цей удар! На 105-й грузин витягнув дальній постріл Крооса в лівий нижній, а на 106-й вже і він врятувати не міг. На щастя, Начо з-за меж штрафного закрутив м’яч повз дальню дев’ятку.

Валенсія ж огризнулась небезпечним вриванням Франа Переса у карний майданчик – втім, замість вирішального пострілу хавбек затягнув із рішенням, втративши м’яч. На 110-й він зіграв набагато краще, відкрившись на лівому краю карного майданчика й бахнувши у ближній кут, але Куртуа парирував. Зрештою, свисток Алехандро Ернандеса Ернандеса дав сигнал про серію пенальті.

Мадридці реалізували усі свої удари, а от “кажани” двічі помилились. Кюмерт, який привіз пенальті, запустив м’яч над воротами, а потіріл Гайя по центру парирував Куртуа. Таким чином, Реал вийшов у фінал Суперкубка Іспанії!

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

25 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

29 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

30 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

34 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

36 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

38 хв. ago