Categories: Перша ліга

Головний тренер Буковини: Не задоволені своїми результатами в першому півріччі. Багато очок втрачали наприкінці матчів

Головний тренер Буковини Андрій Мельничук підбив підсумки виступів команди в осінній частині сезоні VBET UA Перша, оцінив формат змагань, а також відзначив найбільш яскравих гравців

– Хочу подякувати ЗСУ за можливість провести цей чемпіонат під час війни, – говорить Мельничук. – Також велика подяка керівництву Буковини за те, що спільними зусиллями вдалося за короткий період часу зібрати команду для участі у Першій лізі. Не задоволені своїми результатами в першому півріччі. Багато очок втрачали наприкінці матчів. Весняну частину сезону розпочнемо з різницею у три очки від першої команди групи, тому все в наших руках. Були хороші ігри, а були і провальні. На жаль, не з всіх матчів вдалося зробити правильні висновки, виправити помилки.

Дякую керівникам клубу за створені умови для участі в чемпіонаті, а також футболістам за те, що погодилися грати.

‐ Як оціните формат нинішнього чемпіонату?

‐ Наразі ще зарано щось оцінювати. Головне, що ми маємо змогу грати цей чемпіонат. Для майбутнього Буковини було дуже важливо зіграти проти таких клубів як Карпати та Полісся. Вважаю, що ці матчі нам пішли на користь.

‐ Вже відомі плани на міжсезоння?

‐ Буковина планує вийти із відпустки в 20-х числах січня. Тренувальний збір проводитимемо вдома, адже у нас є всі можливості для підготовки. На базі є поля зі штучним покриттям.

‐ Що можете сказати про кадрову ситуацію в команді?

‐ Буковину вже залишили низка футболістів. Йдеться про Павлюка, Даценка. Жумигу, Кошмана, Королянчука, Комісара, Чеботарьова. Подякували цим гравцям за плідну співпрацю. Бажаю їм успіхів у нових командах. Це хороші футболісти, у яких є всі шанси на прогрес.

‐ Кого із футболістів може відзначити у першій частині сезону?

‐ Сподобалася гра Максима Механіва з тернопільської Ниви. Він капітан та лідер колективу, який пропустив всього вісім голів.

Відзначу захисника Оболоні Артема Тєрєхова, який є справжнім мозком «пивоварів». Серед півзахисників виділявся Андрій Беженар з Епіцентру, а про нападника напевно і говорити не варто. Дуже сильно у першій частині сезону зіграв Пилип Будківський. Він забив чимало важливих голів для Полісся.

Щодо Буковини, то вважаю, що наші захисники зіграли досить непогано. Перед початком сезону розраховували на Павлюка, але довелося йому шукати заміну. Мене вразив Денис Рябий, який на лівому фланзі грав продуктивно. Василь Палагнюк забивав важливі м’ячі, але йому було досить складно. Нам варто підсилювати атаку, якщо хочемо прогресувати.

Особисто для мене відкриттям сезону став Іван Пець, який по ходу змагань змушений був закривати позицію опорного хавбека. У матчі з Поліссям він взагалі грав у нападі. Такі універсальні гравці дуже потрібні кожній команді.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

ЛЧ. Результати всіх матчів середи

У середу, 18 вересня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося шість поєдинків.Читати далі

5 години ago

ЛЧ. Жирона з Циганковим у дебютному матчі програли ПСЖ

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами ПСЖ та Жирона.Читати далі

5 години ago

Зінченко анонсував вихід автобіографії англійською мовою

Гравець збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко анонсував вихід своєї автобіографічної книги футболіста "Believе"…

5 години ago

Піхальонок: Добре, що забили третій гол та довели гру до перемоги

Хавбек київського Динамо Олександр Піхальнок поділився емоціями від перемоги над Ворсклою (3:1) у перенесеному матчі…

5 години ago

Захисник Руха перейшов у французький Бордо, який опустився в 4 дивізіон

29-річний центральний захисник «Руха» Папе Діав продовжить кар'єру у Франції.Читати далі

5 години ago

Матвієнка визнано найкращим гравцем матчу Болонья – Шахтар за версією УЄФА

Донецький "Шахтар" стартував в основному раунді Ліги чемпіонів 2024/25 виїзним матчем із "Болоньєю", який завершився…

5 години ago