Categories: Перша ліга

Олег Краснопьоров: Маріуполь має зберегти прописку в Першій лізі

Головний тренер ФСК Маріуполь Олег Краснопьоров поділився враженнями від виступів своєї команди в першій частині сезону VBET UA Перша, проаналізував формат змагань, а також відзначив найбільш яскравих гравців та поділився планами на майбутнє.

‐ Для нас це був дуже складний рік, сказав пресслужбі ПФЛ Олег Краснопьоров. – Не могли навіть уявити, що братимемо участь у VBET UA Перша. Проте, завдяки ЗСУ та Володимиру Зеленському футбол в Україні існує під час війни. Головний інвестор клубу Олександр Ярошенко зателефонував і сказав, що має на меті зберегти футбол в Маріуполі.

Більшість наших футболістів не мали змоги тренуватися до початку зборів. Зібралися за чотири тижні до початку чемпіонату і це не могло не вплинути на результати команди. Вважаю, що нам вдалося прогресувати від гри до гри. Наприкінці осінньої частини сезону грали досить непогано. На жаль, втратили багато залікових пунктів, але на це є об’єктивні причини. Думаю, що Маріуполь збереже прописку в VBET UA Перша.

‐ Які ваші враження від нового формату чемпіонату?

‐ Головне, що нам все ж вдалося розпочати чемпіонат. Важливо, що навіть під час обстрілів ми не здаємося і продовжуємо жити та займатися своєю улюбленою справою. Вважаю, що ми не маємо зараз обговорювати формат змагань, адже цей чемпіонат є особливим.

‐ Які плани Маріуполя на міжсезоння?

‐ Відразу після останнього матчу в році розпустили команду у відпустку. Плануємо зібратися приблизно 22 лютого. На жаль, у нас немає власної бази, тому доводиться все орендувати. Проведемо два збори під час підготовки до сезону.

‐ Що можете розповісти про кадрову ситуацію?

‐ Команду вже залишили два футболісти. Йдеться про Даниїла Строчинського та Івана Мочевінського. Даниїл програв конкуренцію, а Іван залишив Маріуполь через сімейні обставини. Можливо, нам ще вдасться зберегти цього гравця, але час покаже. На перегляді у нас буде декілька гравців, які нас зацікавили. Гратиме той, хто виграє конкуренцію у чесній боротьбі.

‐ Які гравці вас найбільше вразили у першій частині сезону?

‐ Мені сподобалася гра Дениса Галати, який став найкращим бомбардиром групи. Також відзначу нападника запорізького Металурга Олексія Сидорова та іменитого Пилипа Будківського. Щодо своєї команди, то варто виділити універсала Дмитрія Павліша та Павла Шушка. Протягом чотирьох матчів Павло суттєво додав грі нашої команді у захисті. До того ж, Ігор Биковський приніс чимало користі Маріуполю.

Преслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Ріццолі розібрав спірні суддівські рішення у матчах 6-го туру УПЛ

Головний експерт з арбітражу УАФ, а також член Комітету арбітрів Нікола Ріццолі проаналізував деякі спірні…

3 години ago

Шахтар оштрафували на 252,5 тис грн за бійку в матчі чемпіонату U-19 з Динамо у травні

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу (КДК УАФ) ухвалив рішення щодо травневого матчу чемпіонату U-19 «Шахтар» – «Динамо», де…

3 години ago

Президент Ла Ліги отримав догану від іспанського суду

Хав'єр Тебас, президент Ла Ліги, отримав догану від Адміністративного спортивного суду Іспанії (TAD) за скаргою,…

4 години ago

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

4 години ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

6 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

6 години ago