Манчестер Юнайтед – Евертон: анонс матчу 1/32 фіналу Кубка Англії

Кубок Англії, 1/32 фіналу
6 січня, 22:00. “Олд Траффорд” (Манчестер)
Головний арбітр: Даррен Інгленд
Пряма трансляція: Setanta Sports

Манчестер Юнайтед

Після перерви у клубному футболі “манкуніанці” перемогли в чотирьох поспіль матчах із загальною різницею 9:0. І це при тому, що в трьох з чотирьох матчів на позиції центрбека грали Каземіро чи Шоу, а у всіх чотирьох справа в захисті виходив дублер Ван-Біссака. Не можна говорити за цими результатами, що “манкуніанці” повернулися на свою, здавалося б звичну (але давно вже призабуту), вершину, проте певну стабільність отримали точно.

У цьому відрізку поєдинків були переважно команди з дна турнірної таблиці, або з Чемпіоншипу (як “Бернлі” у Кубку ліги), однак такий період важливий для колективу тен Хага. По-перше – це здобути впевненість. Уже досить давно “червоні дияволи” не лише на постійній основі перемагали аутсайдерів, а і практично завжди диктували свої умови гри супернику. І навіть коли опонент володів ініціативою – це теж було бажання “манкуніанців”. До прикладу, у зустрічах проти “Бернлі” чи “Борнмута” були відтинки, коли “червоні дияволи” віддавали м’яч при потрібному їм рахунку і таким чином виснажували суперника. У кишені тен Хага ще багато козирів, і цікаво їх буде перевірити на більш іменитих суперників, ніж умовний “Вулвергемптон”.

Кадри господарів

Марсьяля замінили у попередньому матчі через пошкодження, однак воно не було надто сильним, тож він вийшов з лазарету. А ось ван де Бек, котрий теж завчасно покинув поле у поєдинку з “Борнмутом”, ще досі лікується. Мактоміней повернувся після хвороби, а ось про Санчо тен Хаг на перед матчевій пресконференції навіть не згадував. Поки Джейдон не в загальній групі.

Евертон

Лемпард якимось дивом тримається на посту “ірисок”. Приблизно якраз в цей період минулого року – 16 січня, якщо бути більш точними – був звільнений попередній постійний наставник “Евертона” Рафаель Бенітес. Якраз невдовзі схоже може відчути і Френкі. За останні шість матчів його підопічні тільки одного разу не програли. І це був просто виняток із правил, адже “Евертон” відібрав очки в гостях не в кого-небудь, а в чинного чемпіона Англії – “Манчестер Сіті”.

А ось у решті матчів… без коментарів. Найбільш болючими поразками є невдалі результати проти конкурентів за виживання: “Борнмута” та “Вулвергемптона”. Окрім цього ще й в попередньому турі “Брайтон” розгромив “ірисок” з рахунком 4:1 на “Гудісон Парк”. “Евертон” спромігся забити гол престижу лише на 90+2-й хвилині, та і те з пенальті. Окрім відсутності результату на команду тисне і відсутність атакувальної гри, як такої. Лемпард досі не може зрозуміти, хто у нього основний нападник.

Кадри гостей

“Евертон” приїде на “Олд Траффорд” без молодого правого захисник Паттерсона – він вибув на шість тижнів. Також не будуть грати Таунсенд та вихованець МЮ Гарнер. Окрім цього невідомо, чи візьмуть участь Гордон і Калверт-Льюїн – тести будуть проведені в день поєдинку. Ну і цікаво, чи випустить Лемпард Віталія Миколенка, чи поставить все-таки другий склад на “Олд Траффорд”.

Останні п’ять матчів Манчестер Юнайтед та Евертона

Останні п’ять зустрічей господарів

03.01.23. Манчестер Юнайтед – Борнмут 3:0 (АПЛ)
31.12.22. Вулвергемптон – Манчестер Юнайтед 0:1 (АПЛ)
27.12.22. Манчестер Юнайтед – Ноттінгем Форест 3:0 (АПЛ)
21.12.22. Манчестер Юнайтед – Бернлі 2:0 (Кубок ліги)
10.12.22. Бетіс – Манчестер Юнайтед 1:0 (ТМ)

Останні п’ять зустрічей господарів

03.01.23. Евертон – Брайтон 1:4 (АПЛ)
31.12.22. Манчестер Сіті – Евертон 1:1 (АПЛ)
26.12.22. Евертон – Вулвергемптон 1:2 (АПЛ)
23.11.22. Евертон – Сідней Вондерерс 5:1 (ТМ)
20.11.22. Евертон – Селтік 0:0 (4:2 в с. п.) (ТМ)

Останні п’ять особистих зустрічей між Манчестер Юнайтед і Евертоном

09.10.22. Евертон – Манчестер Юнайтед 1:2 (АПЛ)

09.04.22. Евертон – Манчестер Юнайтед 1:0 (АПЛ)

02.10.21. Манчестер Юнайтед – Евертон 1:1 (АПЛ)

07.08.21. Манчестер Юнайтед – Евертон 4:0 (ТМ)

06.02.21. Манчестер Юнайтед – Евертон 3:3 (АПЛ)

Цифри і факти

  • Востаннє “Манчестер Юнайтед” програв “Евертону” на “Олд Траффорд” ще у грудні 2013-го. Тоді, у перший сезон після Фергюсона, команду тренував Девід Моєс.
  • 207 поєдинків провели між собою команди. Рахунок за перемогами 91:68. У 48-ми зустрічах була зафіксована нічия.
  • В останніх семи домашніх матчах “манкуніанці” перемогли.
  • “Іриски” востаннє перемагали в Кубку Англії ще у 1995, “Манчестер Юнайтед” – у 2016-му.
  • Суха серія “червоних дияволів” триває вже 390 хвилин.
  • Востаннє “Евертон” перемагав у жовтні проти “Крістал Пелас” (3:0). Це була єдина звитяга за останні 11 офіційних матчів.
Максимович Назар

Recent Posts

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

8 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

9 хв. ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

11 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

40 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

44 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

54 хв. ago