АПЛ. Тоттенхем поступився Астон Віллі

В межах 18-го туру АПЛ Тоттенхем поступився Астон Віллі – команда Антоніо Конте вилетіла з першої четвірки

АПЛ, 18-й тур.

Тоттенхем – Астон Вілла  0 : 2.

0 – 1. Буендіа – 50.

0 – 2. Дуглас Луїз – 73.

“Тоттенгем”: Льоріс – Лангле, Ромеро, Девіс – Доерті (Емерсон 81), Біссума (Сарр 80), Хейбьерг (Скіпп 88), Перішич (Спенс 88) – Хіль (Сессеньон 63), Кейн, Сон

“Астон Вілла”: Ульсен – Дінь, Мінґз, Конса (Інґз 83), Янґ – Буендіа (Чамберс 82), Луїс (Беднарек 82), Камара, Макґінн (Коутіньйо 78) – Воткінс, Бейлі (Кеш 65)

Попередження: Ромеро 28, Лангле 31, Девіс 37, Біссума 59 – Мінґз 56, Конса 66, Чамберс 90+3

Честь відкрити новий рік у великому європейському футболі знову випала Північному Лондону. У 2022-му Арсенал починав матчем проти Ман Сіті на “Емірейтс”, а 2023-й стартував із домашнього поєдинку Тоттенхема з Астон Віллою. Господарі потребували перемоги, адже після осічки в попередньому турі команда Антоніо Конте випала за межі зони ЛЧ.

Втім, перший тайм виявився бідним на гостроту. Суперники провели по три удари, а реально небезпечний момент вдалося побачити аж на 39-й хвилині. “Шпори” могли відкрити рахунок внаслідок подачі від Перішіча – Кейн замикав її ударом метрів з шести у ближній кут. Гості огризнулись пострілом Буендії з лінії штрафного повз дальній кут.

Відпочивати футболісти пішли за нулів на табло. Здавалося, що Тоттенхем у другому таймі підвищить оберти, але для лондонців все завершилось катастрофою. Вже на 50-й хвилині вони змушені були відігруватись. Дуглас Луїс пробив з дистанції, Льоріс парирував перед собою, а Уоткінс першим підхопив м’яч – Оллі скинув його під удар Буендії. Еміліано впевнено розстріляв ворота. 0:1!

Футболісти Тоттенхема у цьому сезоні допустили вже 5 грубих помилок, які прямо призвели до гола. Це на два більше, ніж у будь-якої іншої команди АПЛ в цьому сезоні, причому на рахунку Льоріса аж три помилки.

Підопічні Антоніо Конте намагалися щось організувати, однак за 20 наступних хвилин команда мала лишень один момент – це Перішіч пробив метрів з восьми над поперечкою. Астон Вілла ж покарала Тотнем за марнотратство голом Дугласа Луїса. Бразилець прийняв закидання від Макгінна й вийшов сам на сам з Льорісом, спокійно перекинувши Уго. 0:2!

“Шпори” пропустили два голи у сьомому матчі АПЛ поспіль. Це найбільша серія з двома пропущеними за гру, починаючи з листопада 1988 року.

Відігратись підопічним Антоніо Конте так і не вдалося. Тоттенхем навіть не забив жодного гола у відповідь. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Астон Вілли з рахунком 2:0. Команда Унаї Емері набрала 21 очко й піднялась на дванадцяту позицію, в той час як Тоттенхем з 30 заліковими балами у активі залишився п’ятим. До зони ЛЧ не вистачає двох пунктів, але конкуренти у цьому турі мають збільшити розрив.

Максимович Назар

Recent Posts

Володимир Бражко: Дещо не вийшло, десь – і не пощастило

Півзахисник "Динамо" Володимир Бражко в етері UPL.TV прокоментував нічию у матчі 7-го туру чемпіонату України…

27 хв. ago

Олександрія зробила ще один крок до оновлення клубного рекорду

Після чотирьох поспіль виграних матчів на старті сезону (повторення клубного рекорду) "Олександрія" втратила очки з…

34 хв. ago

Хвроє Іліч: Я повернувся

Півзахисник "Кривбасу" Хрвоє Іліч відпові на питання прес-служби.Читати далі

36 хв. ago

Віталій Пономарьов: Важливий результат з погляду психології

Пономарьов задоволений нічиєю 0:0.Читати далі

40 хв. ago

Іван Юрич: Рома націлена на агресивну гру та Лігу чемпіонів

Новий головний тренер Роми Іван Юрич, готуючись до матчу з Удінезе, наголосив на потенціалі атакуючого…

56 хв. ago

УПЛ. Перша втрата очок – Динамо розписало суху нічию з Рухом

Обидві команди набрали потужну ходу. Динамо у 5 зіграних матчах УПЛ ще не втрачало очок…

1 годину ago