Categories: УПЛ

Кардаш: Ніхто не зміг би повірити, що Дніпро-1 зимуватиме на першому місці

Екс-півзахисник збірної України, а нині асистента головного тренера молодіжної збірної України Василь Кардаш проаналізував осінній відрізок сезону УПЛ.

— Навесні та й на початку літа важко було припустити, що чемпіонат України з футболу розпочнеться. Звичайно, все це сталося через агресію фашистської Росії проти нашої країни. Які у вас думки з цього приводу?

— Звісно, всі ми хочемо, щоб Україна перемогла у війні проти цих нелюдів. Зрозуміло, що ми хочемо жити у мирній країні. Те, що розпочався чемпіонат в УПЛ, Першій та Другій лігах, це велика справа. Якби інакше – ми були б відкинуті роки на три тому. Потрібно віддати належне власникам клубів, які у такий непростий час фінансують клуби та дають можливість гравцям займатися улюбленою справою. Та й уболівальники можуть, хоч на якийсь час, відволіктися від війни.

— Судячи з турнірної таблиці, впевнений виступ Дніпра-1 — головна сенсація у нашому клубному сезоні? Все-таки Олександр Кучер — ще молодий тренер.

— Ще до можливого переходу Кучера з Металіста в Дніпро-1 було багато розмов. Але ми бачимо, що з Олександром Кучером до Дніпра переїхав і Євген Красніков – досвідчений менеджер. Вони склали непоганий тандем. Додамо, що Красніков та Кучер дуже амбітні. Але те, що Дніпро-1 зимуватиме на першому місці, напевно, ніхто не зміг би повірити. А ось нав’язати боротьбу нашим грандам на дистанції це було можливо. Що ми побачили: Дніпро-1 створив серйозну конкуренцію Шахтарю та київському Динамо. Тим цікавішою буде друга частина сезону.

— Наші споконвічні суперники – Шахтар та Динамо. Хто з них краще провів перше коло УПЛ?

— Цілісну картину важко описати. Були різні відрізки як хороші, так і не дуже як у Гірників, так і у киян. Можливо, це пов’язано з ранньою підготовкою до єврокубків, щільним графіком (по два матчі на тиждень), численними переїздами. Думаю, що навесні буде цікаво.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago