Нідерланди впевнено обіграли збірну США в 1/8 фіналу ЧС-2022

Перемогою збірної Нідерландів над національною командою Сполучених Штатів завершився перший матч плей-офф катарського Мундіалю.

Чемпіонат світу-2022, 1/8 фіналу

Нідерланди – США – 3:1

Голи: Депай, 10, Блінд, 45+1, Дюмфріс, 81 – Райт, 76

Американці довго не запрягали та вже в дебюті створили гольовий момент. Це Пулішіч опинився на ударній позиції без спротиву суперників. Однак із його ударом із меж штрафного впорався Нопперт.

Але на 10-й хвилині “помаранчеві” відповіли гострішим випадом. Це Дюмфріс виконав роль асистента завдяки передачі в центр штрафного майданчика. А вже там Депай пробив точнісінько в кут воріт американців і відкрив рахунок.

Збірна США витратила півгодини на те, щоб організувати відповідь на пропущений м’яч. “Зоряно-смугаста” команда кілька разів намагалася забити, та всі випади американців розбивалися об злагоджену роботу нідерландців. А перед перервою “помаранчеві” створили гол-близнюк – Дюмфріс прострілив, і Блінд із центру штрафного точно відправив м’яч у кут.

На старті другої половини американці могли розмочити рахунок, але Гакпо виніс м’яч із лінії воріт після удару Ріма повз голкіпера. Він же ледь не забив у власні ворота в атаці нідерландців у відповідь – центрбек вирішив перевірити пильність кіпера після чергового прострілу Дюмфріса, але Тернер виявився готовим до такої підступності.

Згодом команди ще раз обмінялися небезпечними моментами. Воротар збірної США впродовж однієї атаки впорався з двома пострілами – парирував дальній удар Копмайнерса в ствір і впорався з добиванням Депая. Натомість Райт не поцілив у порожні ворота, оскільки Тімбер виніс м’яч із лінії.

Натомість у фінальній 15-хвилинці Нідерланди та США обмінялися забитими м’ячами. Спершу Райт замкнув простріл Пулішіча в атаці американців цікавим парашутом у дальній кут. Та за п’ять хвилин Дюмфріс в один дотик спрямував у ворота навіс Блінда з лівого флангу, опинившись наодинці посеред штрафного.

Попри всі старання обох команд більше цифри на табло не змінилися. Збірна Нідерландів заслужено здолала збірну США та стала першим чвертьфіналістом ЧС-2022. Тепер “помаранчеві” чекатимуть на переможця поєдинку збірних Австралії та Аргентини в наступному раунді.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago