ЧС. Камерун – Сербія 3:3. Найкращий матч на турнірі

Чемпіонат Світу-2022. Група G. Другий тур

Аль Вакра. “Аль Джануб Стадіум”

Камерун – Сербія 3:3

Голи: Кастелетто 29, Абубакар 64, Чупо-Мотінг 66 – Павловіч 45+1, С. Мілінковіч-Савіч 45+3, А. Мiтровіч 53

Камерун: Епассі, Фаї, Кастелетто, Нкулу, Толо, Хонгла (Абубакар 55), Ангісса (Гуе 81), П. Кунде (Ондуа 67), Мбеумо (Нкудо 81), Чупо-Мотінг, Токо-Екамбі (Бассогог 67)

Сербія: В. Мілінковіч-Савіч, Вельковіч (Бабіч 78), Міленковіч, Павловіч (С. Мiтровіч 56), Живковіч (Радоньїч 78), Максімовіч, Лукіч, С. Мілінковіч-Савіч (Груїч 78), Костіч, Тадіч, А. Мітровіч

Попередження: Нкулу 24 – Міленковіч 90+2

Головний арбітр: Мохамед Абдулла Хассан Мохд (ОАЕ)

В шести перших матчах Чемпіонату Світу-2022, які розпочиналися о 12:00 за Києвом, було забито лише вісім м’ячів і завжди хилило в сон. Не обіцяв нічого і матч Камеруну, який забив лише п’ять у своїх останніх восьми матчах в будь-який час, а більше одного в них лише одного разу. Екваторіальній Гвінеї. Серби ж втомилися після битви з Бразилією, а їхній головний тренер Драган Стойковіч довго скаржився на травми та погану фізичну форму підопічних.

Що зрештою ми отримали на 30-градусній спеці? Найкращий матч на турнірі з шістьма голами та драмами. Причому веселощі почалися ще до стартового свистка. Андре Онана був виключений з заявки Камеруну і навіть незабаром залишить Катар. Причина точно не ясна, але говорять про сварку з головним тренером Рігобером Сонгом, який бажав, щоб воротар грав “класичніше” і не виходив далеко з воріт. І навіть про сварку гравця з всемогутнім головою Федерації Самюелем Ето’О.

Почали краще серби. Виключення одного з лідерів команди – не окремий епізод, а наслідок ланцюга подій. І відчувалося, наскільки важко було камерунцям позбутися важких думок, наскільки вони нервували. Мітровіч пробивав головою трохи неточно, потім розіграв з Тадічем в правій частині штрафного і закрутив в стійку. Потім камерунські захисники пробили один в одного, третій пробив в Мітровіча, а той примудрився не влучити з семи метрів.

Увійшли в гру “Неприборкані леви” на 19-ій хвилині, коли Кунде прорвався праворуч і потужно пробив. Мілінковіч-Савіч відбив, але камерунці, зокрема й сам Кунде, продовжували бити по воротах. І зрештою забили. Кутовий, центральний захисник Нкулу торкається головою з рикошетом, центральний захисник Кастелетто забиває з метра. І після цього Кунде знову прорвався праворуч, знову пробив. Цього разу низом, і слабенько. Тобто зручно для воротаря.

Наприкінці тайму розпочалася нова стадія гри. Сербія раптом повернулася. Тадіч навісив штрафний на голову центральному захиснику Павловічу, Сергей Мілінковіч-Савіч після перехоплення точно пробив низом з 18-ти метрів. Останній удар Епассі мав відбивати, а Онана відбив би. Тож і з роздягальні африканці повернулися з тяжкими думками. І знову дозволили перехопити, а потім чотири суперники знущально, як у міні-футболі, розіграли, розкотили, принизили.

Все? Розвал африканської збірної? Як виявилося – ні. Сонг випустив форварда і капітана Абубакара замість опорника Хонгли, і той одразу ж дав результат. Елегантно підсік м’яч над воротарем з довгого пасу Кастелетто. ВАР виправив арбітра, що свиснув офсайд. Потім Вінсент прорвався правим флангом і прострілив на Чупо-Мотінга. Нетиповий камбек для цієї збірної та збірної з цього континенту.

Надалі обидва суперники намагалися забити, але сили їх залишали. Спочатку серби виглядали втомленими, потім, після замін, прокинулися. Мітровіч вийшов на Епассі, але не переграв його, також знову пробивав з відмінної позиції і не влучив. У доданий час знову камерунці атакували.

Після поразки від Швейцарії Сонг заявив, що матч проти Сербії стає для його команди матчем плей-офф. Тобто матчем, в якому насамперед потрібно було продемонструвати характер. Камерунці продемонстрували, повернувшись з дуже неприємної ситуації за дуже неприємної ситуації. Вони перервали серію з восьми поразок на Мундіалях, уникнули антирекорду і повернули собі, здавалося, безнадійно загублене почуття власної гідності.

А серби можуть звинувачувати лише самих себе. Вони програли два попередні матчі проти африканських збірних на Мундіалях, та й сьогодні такий результат як поразка. Серед європейських збірних на Чемпіонатах Світу та й Європи вони традиційно відрізняються слабким характером. Підтвердили це і сьогодні. Перемога була в їхніх руках.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Серія А. Мілан розгромив Лечче

Мілан обіграв Лечче (3:0) в рамках 6-го туру Серії А.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги: ФІФА ні з ким не консультується, складаючи календар

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас приєднався до числа тих, хто критикує ФІФА за збільшення кількості…

4 години ago

Маріно Пушич: Матч не складний був, ми самі зробили його складним

Тренер Шахтаря Маріно Пушич дав коментар після матчу чемпіонату України з Вересом, який завершився внічию 1:1.…

5 години ago

Хабі Алонсо: Байєру потрібна майже ідеальна гра, щоб отримати щось у матчі з Баварією

Головний тренер «Баєр» Хабі Алонсо поділився прогнозами на гру 5-го туру Бундесліги проти «Баварії». Читати…

5 години ago

Шахтар повторив свій найгірший старт сезону з 2020 року – тоді Динамо виграло УПЛ з відривом у 11 очок

«Шахтар» набрав 13 очок з можливих 21 в семи стартових турах сезону УПЛ 2024/25. Читати…

5 години ago

УЄФА заборонив Барселоні продавати квитки на наступний гостьовий матч ЛЧ через нацистський банер

УЄФА заборонив Барселоні продавати квитки на наступний гостьовий матч Ліги чемпіонів через нацистський плакат на грі з Монако (1:2). Читати…

5 години ago