Камерун – Сербія: анонс матчу 2-го туру ЧС-2022

Чемпіонат Світу-2022. Група G. Другий тур
28 листопада. 12:00. Аль Вакра. “Аль Джануб Стадіум”
Головний арбітр: Мохамед Абдулла Хассан Мохд (ОАЕ)
ТВ: MEGOGO, Суспільне

Камерун та Сербія в першому турі гідно програли. Ось лише відчуття різні. У таборі “орлів” особливо і не розраховували на очки проти Бразилії та заявляють, що їхній Чемпіонат Світу починається завтра. У таборі “Неприборканих Левів” розраховували на очки проти Швейцарії і залишилися суттєво розчаровані мінімальною поразкою. Тепер, як заявляє їхній наставник Рігобер Сонг, звітний матч стає матчем плей-офф. Як це вплине на гру та результат?

Серби дуже гідно трималися проти Бразилії 60 хвилин і пропустили через індивідуальні дії Рішарлісона. З іншого боку, в атаці не пропонували нічого. За ударами по воротах поступилися з рахунком 5:23. Як заявив спортивний директор збірної Стеван Стояновіч, аж забагато поваги віддали імені суперника. “Таке враження, що гравці просто здалися у перерві, вважаючи, що зробити щось можна лише у двох наступних матчах”.

Як би там не було, головний тренер Драган Стойковіч на першому тренуванні після того матчу зібрав гравців і видав їм 20-хвилинний спіч з дуже гучними словами. На який гравці відповіли оплесками. Тобто потрясіння було потрібне.

Камерун також відіграв дуже пристойно. Підтвердивши слова голови своєї Федерації Самюеля Ето’О. Той заявляв, що провали на попередніх Мундіалях відбувалися через неготовність команди, а тепер вона підготувалася як слід. Підопічні Сонга переграли Швейцарію за ударами по воротах, в першому таймі повинні були забивати тричі. Підвели сила та точність ударів. А в другому пропустили в самому дебюті і вже не спромоглися повернутися.

Таким чином, “Неприборкані Леви” зазнали восьмої поразки поспіль на Чемпіонатах Світу. Ще одна – і зрівняються з антирекордом Мексики 70-річної давнини. Загалом в семи останніх матчах у всіх турнірах здобули лише одну перемогу. І забивають дуже мало – лише в одному з восьми останніх у всіх турнірах забили більше одного м’яча, а загалом – лише п’ять м’ячів в цих матчах.

Сербія – статусніша команда, якісніша, досвідченіша. Почується відвертим фаворитом проти Камеруну і відповідно висловлюється. Але й африканцям є що запропонувати. Очікується рівна гра в плані створених моментів. Майже, напевно – неяскрава, бліда, але будь-який результат можливий.

Кадри

Стойковіч дуже переймається здоров’ям підопічних. Забагато травмованих. Він сам визнає, що здивований таким станом, розмовляв з гравцями і не отримав оптимістичних відповідей. “Доведеться шукати інші рішення, якщо ситуація не покращиться. У нас немає чарівних лікарів. Була б зовсім інша пісня, якби мої гравці були здорові”.

Конкретно йде мова насамперед про Костіча та Влаховіча. Перший не грав в першому турі і навряд чи зіграє нині, другий вийшов в першому турі на заміну і також не очікується у “старті” завтра. Головний форвард Мітровіч грав з перших хвилин проти Бразилії і гратиме і завтра, але Стойковіч заявляє, що він в поганій фізичній формі.

Найбільшою проблемою може стати травма Сергея Мілінковіча-Савіча. Архітектор центру поля критично важливий для команди. Неясно, чи гратиме, але якщо ні – мова про серйозну втрату.

У Камеруна втратою може стати лише опорник Нтчам, який не грав і в першому турі. Загалом навряд чи очікуються зміни. Хоча активні в першому таймі першого туру вінгери Мбеумо та Екамбі швидко втомилися в другому та були замінені. Чупо-Мотінг не реалізував вихід віч-на-віч проти Швейцарії, але після десяти голів за “Баварію” протягом місяця виглядає кращим кандидатом у центрі атаки, ніж капітан Абубакар.

Камерун: Онана, Фаї, Кастелетто, Нкулу, Толо, Хонгла, Ангісса, Ум Гуе, Мбеумо, Чупо-Мотінг, Екамбі

Сербія: В. Мілінковіч-Савіч, Вельковіч, Міленковіч, Павловіч, Живковіч, Гудель, Лукіч, С. Мілінковіч-Савіч (Іліч), Младеновіч, Тадіч, Мітровіч

Максимович Назар

Recent Posts

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

2 хв. ago

Динамо розпродало всі доступні для продажу квитки на матч з Рухом

Київське «Динамо» повідомило про те, що припинено продаж квитків на домашній матч команди в 7-му…

5 хв. ago

Стерлінг став першим англійцем, який зіграв за 4 різні клуби у матчах Ліги чемпіонів

Вінгер Рахім Стерлінг став першим англійцем, який зіграв за 4 різні клуби у матчах Ліги…

9 хв. ago

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

8 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

8 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

8 години ago