Аргентина – Мексика: анонс матчу 2-го туру ЧС-2022

Чемпіонат світу. 2-й тур
26 листопада, 21-00. Лусаїл. “Іконік Стедіум”
Арбітр: Даніеле Орсато (Італія)
Трансляція: MEGOGO Футбол 1, Суспільне

Аргентина

Головне враження світових ЗМІ після фіаско Аргентини із Саудівською Аравією можна скоротити до “якісь вони безхарактерні”. Ця характеристика загалом нетипова для південноамериканських команд, але тут вона правдива. “Альбіселесте” не дали відсіч саудівцям, коли ті підняли темп, а пропустивши, не повернулися в гру.

Перед ЧС Аргентина мала серію з 36 матчів без поразок, але Саудівська Аравія показала – спаринги і навіть відбіркові матчі нічого не варті, коли справа доходить до мундіалю. Тут тиск і ставки вищі – і багато хто не витримує. Мессі не витримує, хоч і бадьориться.

В умовах, коли капітан дає недостатньо, Леонелю Скалоні треба знайти інші способи діставатися до чужих воріт. Плюс у Аргентини проблеми із відбором, опорною зоною. Тільки виконавши всю домашню роботу, тренер Аргентини може розраховувати на продовження боротьби. Мексика сильніша за арабів, і за помилки покарає ще жорсткіше.

Мексика

Судячи з матчу проти поляків “Ацтеки” – організована, зіграна команда, якій не вистачає майстерності для подолання щільної оборони суперника. Польща грала досить закрито – і ось вам 0:0.

Аргентині закриватися не можна – вона атакуватиме, і тут Лосано, Везі та іншим швидким мексиканцям стане простіше. Втім, з іншого боку, і навантаження на ветерана Очоа зросте, якщо тільки Мессі, Ді Марія та Лаутаро не розваляться ще до виходу на поле.

Поки Аргентина мріє про третій Кубок світу, у Мексики завдання набагато більш земні. На 7 останніх ЧС “Ацтеки” доходили до 1/8 фіналу, де обов’язково вилітали. Тата Мартіно – до речі, теж аргентинець – сподівається подолати цей бар’єр. Одне очко після 1-го туру – мало. Щоб гарантувати плей-офф Мексиці треба хоча б очко з Аргентиною, а вже тоді готуватися бити Саудівську Аравію. Без варіантів, “Ель Трі” віддадуть всі сили, щоб виконати свій план.

Аргентина – Мексика: статистика особистих зустрічей

Тут для мексиканців все погано. Аргентина не програє “Ель Трі” з 2004 року – тобто вже 10 поєдинків поспіль. Більше того, на цьому відрізку “Альбіселесте” двічі вибивали Мексику з чемпіонатів світу – у 2006 та 2010 роках.

Ну, а найсвіжіша зустріч команд була товариською і відбулася у вересні 2019-го – звичайно, її знову виграла Аргентина 4:0 з хет-триком Лаутаро Мартінеса.

Орієнтовні склади

ЗМІ пишуть, що Лео Мессі тренується за індивідуальним планом, але лише для того, щоб гарантовано вийти в основі, так що він зіграє.

Також в Аргентині прогнозують вихід в основі невисокого центрбека Лісандро Мартінеса (у Мексики гренадерів немає), фулбека Гонсало Монтьєля та хавбека Алексіса Маккалістера.

У “Ель Трі” начебто одужав Рауль Хіменес, але він не грав майже три місяці, і Тата Мартіно, швидше за все, залишить його на заміні, а в основі випустить ту ж трійку нападу, що з Польщею.

Аргентина: Еміліано Мартінес – Монтьєль, Ромеро, Лісандро Мартінес, Тальяфіко – де Пауль, Паредес, Маккалістер – Мессі, Лаутаро Мартінес, Ді Марія

Мексика: Очоа – Санчес, Монтес, Морено, Гальярдо – Альварес, Еррера, Чавес – Лосано, Мартін, Вега

Максимович Назар

Recent Posts

ЛЧ. Результати всіх матчів середи

У середу, 18 вересня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося шість поєдинків.Читати далі

3 години ago

ЛЧ. Жирона з Циганковим у дебютному матчі програли ПСЖ

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами ПСЖ та Жирона.Читати далі

3 години ago

Зінченко анонсував вихід автобіографії англійською мовою

Гравець збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко анонсував вихід своєї автобіографічної книги футболіста "Believе"…

4 години ago

Піхальонок: Добре, що забили третій гол та довели гру до перемоги

Хавбек київського Динамо Олександр Піхальнок поділився емоціями від перемоги над Ворсклою (3:1) у перенесеному матчі…

4 години ago

Захисник Руха перейшов у французький Бордо, який опустився в 4 дивізіон

29-річний центральний захисник «Руха» Папе Діав продовжить кар'єру у Франції.Читати далі

4 години ago

Матвієнка визнано найкращим гравцем матчу Болонья – Шахтар за версією УЄФА

Донецький "Шахтар" стартував в основному раунді Ліги чемпіонів 2024/25 виїзним матчем із "Болоньєю", який завершився…

4 години ago