Мундіаль-2022. Іспанія розгромила Коста-Рику

На чемпіонаті світу 2022 стартував ще один фаворит. Іспанія не надто вдало виступила на попередньому Мундіалі, але все одно котирується серед претендентів на нагороди у Катарі. Перший матч “Фурія Роха” провела проти “темної конячки” Коста-Ріки.

Мундіаль-2022, 1-й тур.

Іспанія – Коста-Рика 7 : 0.

1 – 0. Ольмо – 11.

2 – 0. Асенсіо – 21.

3 – 0. Ферран Торрес – 31.

4 – 0. Ферран Торрес – 54.

5 – 0. Гаві – 74.

6 – 0. Солер – 90.

7 – 0. Мората – 90+3.

Команда Луїса Енріке вважається одним із фаворитів Мундіалю, але кілька іменитих команд за 4 дні чемпіонату вже зазнали фіаско. Передусім, мова йде про Аргентину і Німеччину, які сенсаційно поступилися Саудівській Аравії та Японії відповідно. Саме японці захопили лідерство у квартеті, а Іспанія в першому турі протистояла Коста-Ріці з її головною надією – Кейлором Навасом у воротах.

Вже з перших секунд гри “Фурія Роха” затисла Коста-Ріку на її половині поля. Якщо Ольмо та Асенсіо змарнували свої перші моменти неточними ударами, то на 11-й хвилині м’яч таки влетів у ворота Кейлора Наваса. Гаві закинув у штрафний, Ольмо найкраще зорієнтувався після рикошету від захисника, виграв боротьбу в Дуарте і підсік м’яч над Навасом. Кіпер ПСЖ не врятував. Сотий гол Іспанії на чемпіонатах світу – лише шоста збірна в історії, яка досягла такого показника. До лідера (Бразилії) ще дуже далеко – у “селесао” 229 голів.

За 10 хвилин прийшов і другий м’яч. Альба отримав передачу від Бускетса, прострілив з лівого флангу у штрафний, де вже чекав Асенсіо. Марко у дотик поклав у нижній кут. Дуже легкі 2:0 ще у першій чверті матчу. Цікаво, що нападник Реала забив лише другий м’яч за збірну. Перший був ще у 2018 році.

Але це було не все. На 30-й хвилині всі питання щодо переможця були зняті. Жорді Альба заробив пенальті, який впевнено реалізував Ферран Торрес. 14-й гол нападника Барси за збірну Іспанії. Він знову вирвався у найкращі бомбардири “Фурії Рохи” за каденції Луїса Енріке.

Іспанці робили все, що хотіли, місцями відверто знущаючись із суперників. Костаріканці навіть центр поля переходили з великими труднощами, не кажучи вже про якісь моменти біля воріт Унаї Сімона (красномовний нуль ударів за перший тайм і лише 15% володіння м’ячем). Жалюгідне видовище від латиноамериканців і величезна перевага фаворита групи. Одразу 537 точних пасів зробили іспанці у першому таймі – рекорд в історії чемпіонатів світу.

По перерві сценарій гри не змінився. Іспанія робила все, що хотіла, і на 54-й хвилині забила четвертий гол. Ферран Торрес невдало обробив м’яч у чужому штрафному, але одразу ж відібрав його в суперника і пробив з розвороту повз Наваса. Жахлива гра Коста-Ріки у захисті. Одна з найгірших команд (якщо взагалі не найгірша) у першому турі чемпіонату світу.

Після цього іспанці заспокоїлися, хоча продовжили впевнено контролювати м’яч на чужій половині. Луїс Енріке вже думав про наступну гру з Німеччиною. Бускетс, Альба, Ферран, Педрі та Асенсіо пішли з поля, натомість свій шанс отримали Ніко Вільямс, Коке, Бальде, Солер і Мората.

Навіть напіврезервний склад Іспанії повністю перегравав костаріканців. На 75-й хвилині рахунок став 5:0. Гаві після скидки Морати більярдно від стійки увігнав м’яч у ворота. Шансів у Кейлора Наваса не було. До слова, Гаві встановив одразу два рекорди збірної Іспанії на чемпіонатах світу. 18 років і 110 днів – хавбек Барселони став наймолодшим гравцем, який зіграв і забив за “Фурію Роху” на великому турнірі.

На 90-й хвилині “Фурія Роха” забила шостий. Автором гола став Карлос Солер, який опинився перед Навасом і пробив головну надію Коста-Ріки. Повеселив і арбітр, який додав одразу 8 хвилин. Таке враження, що муки костаріканців принесли йому задоволення. У компенсований час забив ще й Мората, поставивши крапку. Вперше у своїй історії збірна Іспанії забила 7 голів у матчі фінальної стадії чемпіонату світу чи Європи.

7:0 – дуже потужний старт Іспанії на ЧС-2022. Коста-Ріка підтвердлила статус аутсайдера групи, залишивши дуже гнітюче враження від своєї гри. Жодного удару бодай у напрямку воріт суперника, а головна надія команди – Кейлор Навас – не врятував. В наступному турі латиноамериканці зіграють проти Японії, а Іспанія протистоятиме Німеччині.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

50 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

54 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

56 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

58 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago