Леонід Буряк: Найбільше голів на ЧС-2022 заб’ють Мбаппе і Левандовські

Колишній головний тренер київського «Динамо» та збірної України Леонід Буряк поділився своїми очікуваннями від стартуючого сьогодні в Катарі ЧС-2022.

— Хто переможець? Хто з ким зіграє у фіналі, ну і хто переможе? А в матчі за третє місце?

— Фаворитів багато. Якщо брати в приклад минулий чемпіонат світу, то Німеччина не вийшла з групи. Конкурентів близько десяти — Бразилія, Німеччина, Франція, Хорватія та інші. Тим цей чемпіонат світу і цікавий.

Єдине, що проведення ЧС-2022 взимку це в новинку. У багатьох країнах були перервані чемпіонати, проведення міндіалю взимку йде в розріз з тренерськими і клубними інтересами. Як він пройде, як це все виглядатиме — не знаю. Але всі знаходяться в однакових умовах. Єдиний плюс, що всі стадіони поряд, не потрібно робити якихось тривалих перельотів.

Я вболіватиму за Хорватію, Аргентину, Німеччину і, напевно, поляків. Думаю, що фаворитами будуть Бразилія і Франція, але я хотів би, щоб виграла Аргентина. Аргентинці — це американські німці, майстерні і професійні футболісти.

— Хто стане головним розчаруванням серед команд та гравців?

— Про гравців я не хотів би і не можу говорити: це все фізіологія, у кожного можуть бути свої проблеми. Португалія та Роналду? Коли футболісту потрібно закінчувати і його випускають на три хвилини, але у нього є ім’я, це Роналду… Якщо ви не хочете випускати його за три хвилини, роздягати його, то це вже просто…

Так, таке буває у футболіста після травми: його випускають на кілька хвилин, щоб він відійшов, щоб він відчув, але, якщо це роблять спеціально, підштовхують на мікроскандал або з якимись проблемами за контрактом, що людина не хоче виходити, а в контракт є пункт, що він буде оштрафований. З того, що пише Роналду — це конфлікт з тренером, але клуб не має рації, що він усе це сміття виніс у пресу.

Роналду — це не хлопчик. Це солідний футболіст, який у своєму житті багато виграв, багато забив і таких у світі 1-2 існує. Я займаю позицію Роналду, мені його просто шкода. За три хвилини його просто роздягають, щоб занурити в це…

— Хто стане відкриттям серед команд та гравців?

— Відкриттів багато може бути, бо багато молодих футболістів. Свого часу і Платини, і Мессі, і Неймар погано грали на чемпіонатах світу. Я симпатизую хорватам і полякам, особливо мені цікаво, як Левандовскі проявлятиме себе на цьому тлі.

— Хто стане найкращим бомбардиром чемпіонату світу 2022?

— стануть ті, хто і так на слуху у нас — Мбаппе і Левандовськи. Захисники не стануть кращими бомбардирами, звісно. Тут все від тактики залежатиме, будь-який тренер зможе форварда обмежити своєю тактикою, і він уже буде не таким забивним як міг. Тренера цікавить, в першу чергу, результат, а не гра конкретного форварда.

— Хто стане найкращим гравцем турніру?

— Один футболіст стоїть особняком — це Мессі. Але є і багато інших — як Мбаппе проявить себе, Левандовскі.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago