Зф 10 “баксів” і кусок хліба. Катар заповнить трибуни ЧС жебраками

Довкола Чемпіонату світу з футболу, який післязавтра відкриється у азійській державі Катар, раз-по-раз спалахують більші і менші скандали.

Футбольні фанати, деякі спортсмени, активісти і частина західних політиків називають майбутній ЧС “турніром на крові” через тисячі жертв серед робітників, задіяних у побудові інфраструктури змагань. Колишній президент ФІФА, звільнений через підозри в корупції, Йозеф Блаттер раніше називав рішення міжнародної футбольної організації віддати ЧС-2022 Катару помилковим.

Та господарів ЧС-2022 наразі більше непокоять прогнози щодо нижчого за очікуваний інтересу любителів футболу зі всього світу до турніру. Уряд Катару знайшов вирішення проблеми “некрасивої картинки” – незаповнених стадіонів під час матчів. Пакистанські вболівальники-найманці за оплату будуть наповнювати стадіони під час мундіалю, пише турецьке видання SportX.

Їм будуть роздані символіка і прапори країн-учасниць чемпіонату. На кожного з найнятих пакистанців уряд Катару надасть 10 доларів на день і забезпечить їх триразовим харчуванням і безкоштовним житлом.

Крім того, якщо за кілька годин до матчу на трибунах все ж будуть “прогалини”, на стадіони впустять іноземних робітників з довколишніх будов. Їм заплатять як за робочий день, пише турецьке медіа.

Один зі співрозмовників британського таблоїда The Express у Катарі розповів, що бачив сотні пакистанців у бразильських футболках, які гуляли вулицями столиці Катару Дохи, зазначає SportX.

Також днями ЗМІ повідомляли, що прямий ефір із Катару данського телеканалу TV2 був достроково закінчений місцевими охоронцями, які завадили данському журналісту виконувати його роботу, хоча знімальна група мала необхідні акредитації для роботи поза футбольним полем.

Чемпіонат світу з футболу 2022 року відкриється цієї неділі, 20 листопада, грою Катар – Еквадор о 18:00. Мундіаль триватиме 28 днів, до 18 грудня.

До речі, вчора Амджад Таха, політичний аналітик і керівник Британського центру близькосхідних досліджень, повідомив у Твіттер про можливий договірний характер першого матчу чемпіонату.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

21 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

30 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

32 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

39 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

48 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

52 хв. ago