Categories: УПЛ

УПЛ. Металіст поступився Кривбасу

В межах 13-го туру УПЛ Металіст зазнав поразки від Кривбаса.

УПЛ, 13-й тур.

Металіст Харків – Кривбас Кривий Ріг  0 : 1.

0 – 1. Волошин – 73.

У “Кривбаса” підхід до організації дуже серйозний. Починаючи від роботи клубних структур й закінчуючи запрошенням іменитого авторитетного тренера. Але деякі нюанси не відповідають високому статусу. Наприклад, статистика протистояння з “Металістом” після ребрендингу обох клубів. Раніше було зіграно три матчі між командами й “Кривбас” програв два з них з загальним рахунком 0:8. Ще один матч закінчився внічию 0:0, тож навіть забитий м’яч – до сьогоднішнього дня був непідсильною величиною для криворіжців у протистоянні з “Металістом”. Спортивної злості це додавало неабиякої.

Харків’яни на це мусили відповідати холоднокровністю, виваженістю. Бажання за будь-яку ціну забрати собі м’яч у номінальних господарів не було. Спершу боротьба точилася у центрі поля, а потім “Кривбас” заволодів ініціативною.

Один з моментів криворіжці створили після контратаки – Дебелко не переграв Костика. Ще два – після позиційних атак. Пробивали все той же Дебелко, а також Хомченовський. Кількісно у “Металіста” було менше шансів, але за якістю – анітрохи не гірше. Простріл Панасенка на початку матчу тільки дивом не замкнув хтось з партнерів. А пізніше удар Танковського взяла на себе поперечина. Ще й завершення тайму видалося вогняним: активний Танковський ще раз намагався використати свій шанс, але ударом головою не переграв голкіпера.

Закономірний паритет у загалом рівному першому таймі. Хоча рахунок 1:1, а не 0:0, не виглядав би дивиною.

Довго не хиталася рівновага і у таймі другому. Причому, рівновага була не тільки в рахунку, а й у передумовах до голів. У “Металіста” був відмінний шанс імені Книша (удар з-під стійки витягнув голкіпер), на що “Кривбас” відповів виходом сам на сам Дебелка. Роман прокинув м’яча повз голкіпера, але влучно не пробив.

Кризи ідей у команд не було – моменти створювалися. Була криза реалізації. Аж поки її не розвіяв ударом з середньо дистанції Назар Волошин. Ніби й проста атака, ніби й простий удар, але все дуже ефективно.

Криворіжці навіть не дозволили харків’янам влаштувати останній штурм: на фінальному відтинку тримали м’яча на чужій половині поля, двічі били по воротах з заявкою на гостроту. У суперника – практично нічого. Так “Кривбас” перервав без виграшну суху серію матчів з “Металістом”, яка сформувалася у нижчих професійних дивізіонах. Нові висоти – нові правила.

Максимович Назар

Recent Posts

ЛЧ. Результати всіх матчів середи

У середу, 18 вересня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося шість поєдинків.Читати далі

5 години ago

ЛЧ. Жирона з Циганковим у дебютному матчі програли ПСЖ

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами ПСЖ та Жирона.Читати далі

5 години ago

Зінченко анонсував вихід автобіографії англійською мовою

Гравець збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко анонсував вихід своєї автобіографічної книги футболіста "Believе"…

5 години ago

Піхальонок: Добре, що забили третій гол та довели гру до перемоги

Хавбек київського Динамо Олександр Піхальнок поділився емоціями від перемоги над Ворсклою (3:1) у перенесеному матчі…

5 години ago

Захисник Руха перейшов у французький Бордо, який опустився в 4 дивізіон

29-річний центральний захисник «Руха» Папе Діав продовжить кар'єру у Франції.Читати далі

5 години ago

Матвієнка визнано найкращим гравцем матчу Болонья – Шахтар за версією УЄФА

Донецький "Шахтар" стартував в основному раунді Ліги чемпіонів 2024/25 виїзним матчем із "Болоньєю", який завершився…

5 години ago