АПЛ. Брайтон Де Дзербі поступився Астон Віллі

Брайтон в рамках 16-го туру АПЛ зазнав домашньої поразки від Астон Вілли (1:2).

АПЛ, 16-й тур.

Брайтон – Астон Вілла  1 : 2.

1 – 0. Аллістер – 1.

1 – 1. Інгз – 20-пен.

1 – 2. Інгз – 54.

Роберто Де Дзербі продовжує освоюватись у чемпіонаті Англії. У попередніх двох турах АПЛ його Брайтон здобув дві перемоги, а після того “чайки” вибили Арсенал з Кубка ліги. Ще одна звитяга вивела б команду на п’яту позицію в турнірній таблиці, наблизивши її до зони ЛЧ на відстань п’яти очок.

В суперниках була Астон Вілла, яка у дебютному матчі під керівництвом Унаї Емері розбила Манчестер Юнайтед (3:1). Словом, матч очікувався непростим, однак вже на 1-й хвилині зустрічі Брайтон зміг відкрити рахунок! Героєм став Макаллістер.

Втім, на 20-й хвилині Астон Вілла заробила пенальті. Його привіз капітан Данк – між іншим, він привіз уже третій 11-метровий у чотирьох останніх матчах АПЛ (хоча у 182 поєдинках до цього Льюїс не допустив жодної подібної помилки). Інгз з “позначки” не схибив. 1:1.

Це був останній небезпечний момент у першому таймі. Матч в принципі не тішив великою кількістю гострих епізодів, однак на 54-й хвилині вболівальники на Амексі таки побачили гол. На жаль для господарів, його забила Астон Вілла. Буендіа замкнув подачу з кутового ударом головою, влучивши у дальню стійку, а Інгз зіграв на добиванні – 1:2!

Цікаво, що це був вже 4-й гол Дені у чотирьох останніх матчах АПЛ. Це більше, ніж у 26 попередніх поєдинках. Крім того, Інгз відвантажив вже 5-й м’яч у ворота Брайтона – тільки Евертону він забивав частіше.

Наступний удар по воротах стався аж через 26 хвилин. Його з далекої відстані завдав Макаллістер, однак Мартінес без проблем впорався. Брайтону в принципі бракувало гостроти – 7 ударів “чайок” потягнули всього на 0,61 очікуваних голів.

Відзначитись у воротах бірмінгемців підопічним Роберто Де Дзербі так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував другу поспіль перемогу Унаї Емері на чолі Астон Вілли, завдяки чому команда змогла відірватись від зони вильоту на п’ять очок.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago