Categories: УПЛ

УПЛ. Динамо перемагає Олександоію

У матчі 12 туру УПЛ київське “Динамо” з рахунком 3 : 1 перемогло “Олександрію”.

Українська Прем’єр-ліга. 12 тур.

«Динамо» – «Олександрія» – 3:1

 1:0 – 10 Буяльський, 2:0 – 73 Лонвейк, 3:0 – 89 Шепелєв, 3:1 – 90+2 Шулянський.

 Дубінчак (32), Циганков (70), Ванат (71) – Цуріков (29)

«Динамо»: Нещерет, Кендзьора (Караваєв, 84), Сирота, Забарний, Дубінчак (Вівчаренко, 69), Шепелєв, Сидорчук, Буяльський (Гармаш, 60), Циганков, Кабаєв (Лонвейк, 69), Ванат (Бєсєдін, 84)

У запасі: Бущан, Ігнатенко, Кравченко, Вівчаренко, Попов, Гармаш, Андрієвський, Караваєв, Лонвейк, Перріс, Кулач, Бєсєдін

«Олександрія»: Білик, Мірошниченко, Бабогло, Бондаренко, Цуріков, Ковалець (Кобзар, 78), Демченко, Кожушко, Калітвінцев (Авагімян, 54), Рибалка (Дришлюк, 78), Третьяков

У запасі: Горох, Мельник, Дришлюк, Авагімян, Костишин, Шулянський, Мартинюк, Копина, Кобзар, Скорко, Єрмаков, Мустафаєв

«Олександрія» дуже сміливо розпочала цей матч, фактично перевівши гру на половину поля «Динамо», але нічого небезпечного біля воріт Нещерета гості в дебютному відрізку зустрічі не створили. А от кияни свій перший же момент в атакі реалізували: на 10-й хвилині матчу Циганков прорвався правим флангом, від лицевої лінії виконав знижку назад на Буяльського і той ударом одразу метрів з 14-ти відправив м’яч у сітку — 1:0.

Повівши в рахунку, «Динамо» перевело гру на половину поля «Олександрії», і деякий час гостям довелося грати лише на оборону. Але до реальної гостроти динамівці своєю перевагою не доводили. У цьому відрізку матчу можна відзначити лише сольний рейд Дубінчака через півполя, що завершився ударом з лінії штрафного майданчика — Білик зіграв надійно і накрив м’яч. А ось пізніше, коли «Олександрія» зуміла трохи відсунути гру від своїх воріт, «біло-сині» були набагато ближче до гола — це Кендзера прострілив з правого флангу, у воротарській площі Ванат вже, здавалося, відправляв м’яч у ворота, але Бобогло останній момент у підкаті зумів таки перевести гру на кутовий.

Наприкінці першого тайму «Олександрія» зуміла перехопити перевагу, і двічі мала шанс зрівняти рахунок. Спершу, на 38-й хвилині зустрічі в результаті флангової атаки своєї команди Калитвинцев пробивав з близької відстані з правої частини штрафного майданчика, але Нещерет виручив «Динамо». А через три хвилини Цуріков завдав підготовленого удару метрів з 25-ти, і м’яч пролетів за півметра від штанги воріт киян. І на цій події першого тайму вичерпалися.

Другий тайм активніше розпочав «Динамо», але саме «Олександрія» створила співаний після перерви гольовий момент — це Авагімян на 62-й хвилині зустрічі завдав два поспіль удару по воротах киян: перший — метрів з 18-ти, другий — уже з-за меж штрафного площі, але в обох випадках блискуче зіграв Нещерет.

Втім, динамівці продовжували володіти перевагою, і на 73-й хвилині зуміли оформити другий гол: завдяки передачі Ваната, Циганков прорвався лівим флангом, виконав передачу трохи назад на Лонвейка, що набігав, і той ударом одразу з лінії штрафної відправив мяч у сітку — 2:0.

Залишок матчу пройшов на половині поля «Динамо», і треба визнати, що гості демонстрували величезне бажання принаймні скоротити рахунок. Однак, в підсумку, гол знову забили підопічні Луческу: футболісти «Олександрії» не розібралися після кутового, м’яч опинився у Шепелєва, той увірвався в штрафну, холоднокровно обіграв Цурікова і ударом з кута воротарської увігнав м’яч під перекладину — 3:0. Але останню крапку в матчі поставили гості: у компенсований час другого тайму Нещерет, паруючи на удар по своїх воротах, відбив м’яч прямо на Шулянського і той зіграв на добиванні — 3:1.

В результаті, «Динамо» після десяти зіграних матчів набрало 19 очок, і змогло переміститися на 5-е місце в турнірній таблиці чемпіонату України. Від лідируючого «Дніпра-1» киян відокремлює 12 очок, але при цьому дніпряни зіграли на один матч більше.

У наступному турі на «Динамо» чекає ще один домашній матч — з ковалівським «Колосом». Ця зустріч відбудеться у найближчу неділю, 13 листопада (початок — о 15:00), і також пройде на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago