Categories: УПЛ

Владислав Калітвінцев: Матчі проти Динамо завжди чекаю з нетерпінням

Владислав Калитвинцев – один із ключових футболістів Олександрії цього сезону. Досвідчений півзахисник забив два голи і віддав чотири гольові передачі, не соромиться йти у жорсткі відбори та дає команді імпульс при переході з оборони в атаку.

В ексклюзивному інтерв’ю FanDay.net Калитвинцев поділився враженнями від старту Олександрії у нинішньому чемпіонаті, рівня чемпіонату, динамівському минулому та автомобільних захопленнях.

– Влад, третина чемпіонату позаду. Твої головні висновки зі зіграних матчів?

– Про висновки, мабуть, ще зарано говорити. Найцікавіше ще попереду. Ми рухаємося від гри до гри, і найважливіша гра для нас – наступна. У нас стоять завдання, ми намагаємось вигравати кожну гру. Слава Богу, поки нам це вдається.

– Який із минулих матчів був для тебе найскладнішим?

– Кожна гра була складною. Була тривала пауза у чемпіонаті, пов’язана з агресією росії. Було важкувато збори проходити, але нічого, ми впоралися і з кожною грою почуваємося все краще та краще.

– Рівень цьогорічного чемпіонату України дуже змінився порівняно з попереднім сезоном?

– Звичайно, може рівень трохи і впав, все ж таки, багато легіонерів пішло. Але нічого страшного зараз великий шанс отримує наше молоде покоління. Вони можуть проявити себе, і вирости у добрих футболістів.

– З Колосом ви нарешті грали на домашньому стадіоні. Які відчуття від матчу у домашніх стінах?

– Вдома завжди приємно грати. Тим більше, коли уболівальники є на трибунах. На жаль, зараз можна дивитися матчі лише по телевізору, але сподіваюсь, що скоро це зміниться і приходитимуть повні стадіони на нас. А так завжди затишніше грати вдома, ніж на виїзді.

Ми дуже чекали на цю гру, на своєму полі, і, слава Богу, що виграли. Тим більше з таким рахунком (4:1).

– Але кілька найамбітніших маленьких уболівальників все ж таки подивилися матч наживо, із паркану на стадіоні.

– Так-так, ми їх бачимо та вдячні за підтримку.

– Я звернув увагу, як ти холоднокровно та безкомпромісно йдеш у підкати та чисто відбираєш м’яч. Як ти прийшов до такої впевненості у цьому небезпечному маневрі?

– Якось так і прийшов, досвідченим шляхом. Головне, що у м’яч. Якщо йдеш у підкат, то маєш йти впевненим, що зіграєш у м’яч. Якихось побоювань зіграти грубо не було: я був певен у цих двох підкатах.

– У вас у команді багато харизматичних гравців: ти, Цуріков, Третьяков, Мірошниченко, Ковалець, Рибалка. З таким підбором гравців чи немає у вас амбіцій вклинитися у боротьбу не просто за єврокубкове місце, а й за медалі?

– Щиро кажучи, ми не думаємо такими матеріями, чемпіонство чи медалі. Нам важливо вигравати кожну гру. А щодо амбіцій, то наприкінці чемпіонату подивимося на турнірну таблицю і тоді вже поговоримо про підсумковий результат. Поки що немає сенсу загадувати.

– Попереду матч із Динамо, зовсім не чужим клубом для тебе. Які почуття викликають у тебе матчі проти цієї команди?

– Ці ігри я завжди чекаю з нетерпінням. Завжди дуже цікаво грати із сильним суперником, із чемпіоном. У таких матчах можна проявити себе, показати хорошу гру, як індивідуальну, так і командну. Чесно кажучи, вже не терпиться її розпочати.

– Ти провів у системі Динамо 13 років, якщо я не помиляюся. У чому головна вада дитячо-юнацької школи клубу? Що б ти виправив у системі?

– Коли я там був, все було на рівні. У дитячій школі нас навчали різних нюансів, але такі якості, як техніка та витривалість у всіх були на високому рівні. І житло надавали тим хлопцям, які були не з Києва. Навіть не знаю, що там можна було б змінити, у Динамо в цьому сенсі все в повному порядку.

– Тобі не здається, що до вихованців Динамо у вболівальників клубу завжди є завищені очікування? Мовляв, якщо у дублі розтинав, то й у першій команді має розривати?

– Можливо, але тут у кого як. Кожна історія є індивідуальною. Хтось одразу може заграти у першій команді, а комусь може знадобитися якийсь час. Важливо мати індивідуальний підхід до футболіста.

Потрібно спілкуватися з гравцями, викликати на розмову, з’ясовувати, у якому стані гравець тощо. Це вже чисто психологія між гравцем та тренерським штабом. Для цього потрібний підхід, от і все.

– Я пам’ятаю, що у тебе був стильний Мерседес свого часу, а до нього, здається, позашляховик тієї самої марки. Як молодому хлопцю, на якого раптово звалюються великі гроші та впізнаваність, не втратити голову? Тобі вдалося реалізувати себе у професійній кар’єрі, але є багато прикладів.

– Тут теж все індивідуально, хто має, що в голові. Плюс має значення виховання. Мені ніколи не дозволять втратити голову, та я й сам собі такого ставлення до роботи не дозволю. Та й з чого втрачати голову? На той момент я нічого такого не досяг, тільки підпускався до першої команди, починав грати.

Тож запаморочення від якихось успіхів не було. Так, машини – машинами, але це моя особиста справа, що купувати та куди витрачати.

– А взагалі, автомобілі – це твоє хобі чи це просто засіб пересування?

– Ні, не хобі. Просто був такий період, хотілося придбати незвичайний автомобіль.

– Твій колишній клуб, Десна, мав юридичні претензії щодо твого переходу до Олександрії. Лише нещодавно з’явився документ, у якому стверджується, що Десна не має претензій до цього переходу. Ти переживав через цю ситуацію?

– Коли це все почалося, мені було дуже неприємно слухати від Десни, як я вчинив, нібито негарно. Мовляв, як я міг підписати контракт із іншою командою? Але там юридично все було чисто, я сам попереджав керівництво Десни задовго до того, що я можу розірвати контракт, якщо мені не виплачуватимуть гроші.

Вони, мабуть, вирішили перевернути цю ситуацію в мій бік, ніби я в чомусь винен. Звичайно, це було неприємно, бо я знаю Десну, який це клуб, які гравці та тренерський штаб там були. Ви знаєте, що у нас сезон був дуже добрий. Ми навіть зіграли у кваліфікації єврокубків.

Можна було ще максимум вичавити із цієї команди. Але видно, хтось не захотів рухатись далі, і все обрушилося.

– Якщо не секрет, за скільки місяців винні гроші?

– Там половина підписного бонусу та три місяці зарплати.

– Твій батько, Юрію Миколайович, тренує Полісся. Ти дивишся його матчі?

– Так, кожну гру, якщо є можливість, обов’язково дивлюся.

– Проводите спільний розбір польотів?

– Так, я йому одразу після гри набираю, і ми обмінюємося враженнями, вітаю його з перемогою. Потім, якщо я граю, то він мені теж дзвонить після матчу, і ми говоримо.

– Напевно, буде цікаво зіграти проти батька, коли Полісся вийде до УПЛ.

– Безперечно. Вже було таке, коли він тренував Олімпік. Це було справді цікаво.

– Ти грав за всі вікові збірні, і юнацькі, і молодіжні. Дебют у національній збірній так і не відбувся. Чи це твоя мрія зараз?

– Звісно, це мрія будь-якого футболіста – зіграти за свою національну збірну. Неважливо, коли ти туди потрапляєш, у 20 років чи 30. Або навіть у 35, не має значення. Поки ти граєш на високому професійному рівні, ти завжди хочеш потрапити туди. І я не виняток, дуже хочу зіграти за національну збірну України.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

25 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

28 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

30 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

33 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

35 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

38 хв. ago