Categories: Інше

В Будинку футболу відбулася презентація книги Валентина Щербачова “Блохін”

У середу, 9 листопада в Будинку футболу відбулася презентація книги заслуженого журналіста України Валентина Щербачова “Блохін”, інформує пресслужба УАФ.

Друковане видання присвячене 70-річчю легенди українського футболу. Його презентація зібрала керівників національної асоціації та близьких друзів ювіляра — перших віце-президентів УАФ Анатолія Демяненка, Олексія Михайличенка та Олега Протасова, представників Міністерства культури та інформаційної політики України, видавництва “Саміт-книга” та журналістів.

Валентин Щербачов розповів гостям заходу про написання книги, в якій викладено маловідомі широкому загалу факти про дитинство та родину Олега Блохіна, розповіді зіркового екс-футболіста про виступи як за київське “Динамо”, так і за збірну СРСР, спогади володаря “Золотого м’яча”-1975 про історію його непростих взаємовідносин з одним із найвидатніших тренерів світового футболу Валерієм Лобановським та чимало інших цікавинок.

– Олег Блохін — людина, яку я знаю вже понад 50 років. Метою цієї книги є те, щоб люди пам’ятали про славетну історію українського футболу. Команда Блохіна та Лобановського була складена з людей із психологією переможців. Українці мають знати та пам’ятати про такі яскраві особистості. Це потрібно не лише тим, хто любить та розуміється на футболі, але й майбутнім поколінням українців. Слід знати про славне минуле, щоб прагнути до славного майбутнього”, — сказав під час презентації Валентин Щербачов.

Своєю чергою Анатолій Демяненко, Олексій Михайличенко та Олег Протасов поділилися історіями про те, як перетнулися їхні шляхи з Олегом Блохіним, який став для кожного з них взірцем у грі та товаришем на футбольному полі. Також почесним гостям дісталися від автора й перші примірники книги. 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago