Categories: УПЛ

УПЛ. Дніпро-1 з хет-триком Довбика переміг Колос

Упевненою перемогою для “Дніпра-1” завершився виїзний матч у 12-му турі чемпіонату України. Від лідера першості постраждав ковалівський “Колос”.

Українська Прем’єр-ліга. 12-й тур.

«Колос» – «Дніпро-1» – 1:3

 Мілько 31 (пен.) – Довбик 5 (пен.), Довбик 36, Довбик 81

 Мілько 34, Чорноморець 53, Болбат 65 – Бабенко 24

«Колос»: Волинець, Гончаренко, Смирний (Попов 67), Мілько, Чорноморець, Безбородько (Ісаєнко 82), Золотов, Чоботенко, Мякушко (Ільїн 83), Болбат, Задоя (Оріховський 55)

«Дніпро-1»: Валеф, Адамюк (Кононов 90+1), Сарапій, Бузанелло, Довбик, Гуцуляк (Танчик 46), Бабенко, Рубчинський, Назаренко, Піхальонок (Логінов 83), Гомес

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

СК Дніпро-1 приїхав у Ковалівку в статусі лідера УПЛ. Підопічні Олександра Кучера втратили очки лише раз у 10-ти турах. Колос мав 15 балів у активі та посідав 7 місце. При цьому команда Ярослава Вишняка мала рекордну безпрограшну серію в рідних стінах – 8 поєдинків Колос удома не програвав.

Яніс Хамаш, як і очікувалося, у Ковалівку не приїхав Мама не відпускає легіонера СК Дніпро-1 далеко в Україну – проблемами дніпрян може скористатися Шахтар . А от Бузанелло, який сумнівався у своїй безпеці, таки прибув з командою і вийшов у стартовому складі.

Кривбас здолав Ворсклу, здобувши другу перемогу в сезоні – два пенальті, три вилучення, бійка і “бразилія” від Степанюка Кривбас здолав Ворсклу, здобувши другу перемогу в сезоні – два пенальті, три вилучення, бійка і “бразилія” від Степанюка

Старт поєдинку затримався на дві години через повітряну тривогу на всій території України. Попри це, старт матчу пройшов дуже насичено. Вже на 5-й хвилині СК Дніпро-1 повів у рахунку. Артем Довбик реалізував пенальті, призначений після падіння Рубчинського в боротьбі з Гончаренком. Спірний момент для Віктора Копієвського, але на матчі був VAR. Волинець дотягнувся до м’яча, проте відбити не зміг.

На 9-й хвилині Колос мав розкішний шанс зрівняти. Болбат прокинув м’яч повз Валефа, а Мякушко з гострого кута влучив у стійку порожніх воріт! У цьому ж епізоді Колос претендував на пенальті, але VAR не побачив фолу у момент контакту кіпера СК Дніпро-1 з Болбатом.

Втім, на 30-й хвилині ковалівці таки досягли свого. Гомес зупинив м’яч рукою після прострілу Золотова. Вадим Мілько пробив ідеально – точно в нижній кут. Макс Валеф не дістав.

Рахунок 1:1 тримався заледве 5 хвилин. Артем Довбик оформив дубль, головою влучно пробивши повз Волинця після подачі Піхальонка. Восьмий гол Артема в УПЛ – лідер СК Дніпро-1 наздогнав Віталія Буяльського у бомбардирських перегонах. 1:2 – підсумок першого тайму.

На старті другої половини гри Довбик міг робити хет-трик, проте головою не влучив з лінії воротарського. Був ще один епізод з натяком на 11-метровий – той-таки Довбик влучив у руку Мякушку. Копієвський і VAR пенальті не побачили. Був розкішний момент і у Колоса – Безбородько метрів з 10-ти замикав дальню стійку, але не влучив у площину.

Покарання за марнотратство прийшло на 77-й хвилині. Громов отримав м’яч у штрафному і у падінні скинув на Довбика, а той ударом у порожні ворота оформив хет-трик. Дев’ятий гол Артема у чемпіонаті приніс йому статус найкращого бомбардира турніру на цей момент. Це був останній гол у матчі, хоча підопічні Кучера мали ще кілька нагод, щоб довести рахунок до розгромного.

1:3 – СК Дніпро-1 набрав 31 бал і зберіг 5-очковий відрив від Шахтаря. Колос з 15-ма балами іде 7-м. Рекордна безпрограшна домашня серія ковалівців добігла кінця.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

21 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

31 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

32 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

39 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

49 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

52 хв. ago