Categories: УПЛ

УПЛ. Зоря з камбеком дотиснула Металіст

Видовищною перемогою луганської “Зорі” завершилася зустріч 11-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги проти харківського “Металіста”.

“Зоря” – “Металіст” 3:2

Голи: Чурко, 72, Мишньов, 89, Шахов, 90+3 – Підлепенець, 58 (пен.), Панасенко, 75

“Зоря”: Мацапура, Нагнойний (Хлань, 59), Кирюханцев, Данченко, Імереков, Бутко, Бражко, Булеца (Шахов, 76), Батагов, Чурко, Русин (Антюх, 76)
Тренер: Патрік фон Ліувен

“Металіст”: Костик, Мизюк, Романюк, Каплієнко, Картушов, Панасенко, Танковський, Підлепенець, Демченко , Ралюченко, Чідомере (Рязанцев, 43)
Тренер: Олег Ратій

Попередження: Бражко, 86 – Костик, 76, Картушов, 88.

Із перших хвилин луганці взяли м’яч під свій контроль. За такої ситуації довго чекати на небезпеку не довелося. Уже на 5-й хвилині Чурко підстеріг відскок, але з правого краю штрафного майданчика поцілив у голкіпера.

Згодом хавбек створив нагоду для партнера – Імереков мав замикати перспективний навіс із кутового, проте акцентовано пробити не зумів. Натомість Русин на 20-й після флангової подачі пробив головою поруч зі стійкою.

Тиск “Зорі” був настільки потужним, що для харків’ян за подвиг виглядав перехід центральної лінії. Тим не менше, номінальні гості зуміли зберегти “нулі” на табло до перерви. Хоча розмочити рахунок міг Батагов, та з центру штрафного на підбиранні пробив у Костика.

Ще гарячіше стало на старті другої половини. Упродовж кількох хвилин луганці змарнували дві реальні нагоди забити. Наприклад, Чурко зі штрафного підкрутив м’яч у поперечину. У відповідь “Металіст” організував випад із ударом Танковського, з яким, однак, упорався Мацапура.

Аж раптом гості несподівано повели в рахунку. Бражко помилився на фланзі та спровокував вривання Підлепенця у карну зону, де його завалив Імереков – пенальті. Сам постраждалий взявся виконувати одинадцятиметровий і впевнено пробив під стійку.

На 70-й хвилині “Металіст” ледь не подвоїв перевагу, але Рязанцев після проходу Танковського не влучив у площину. Розплата була майже миттєвою. За якихось дві хвилини забила “Зоря” – Хлань подав із правого флангу до воротарського, де ближню стійку замкнув Чурко!

Щоправда, щастя луганців було недовгим. Минуло ще дві хвилини, і харків’яни знову вирвалися вперед. Гол гості створили фактично з нічого: Демченко з центрального кола віддав передачу Панасенку, а той без зайвих роздумів пробив у дев’ятку з дальньої дистанції – 1:2!

Час відігратися в луганців залишався, тож вони додали в активності. Ось м’яч опустився на сітку згори після удару Бражка. А на 89-й “Зоря” таки зрівняла рахунок – Романюк пропустив на Мишньова скидання з лівого флангу, а той точно пробив у кут.

Та це ще був не кінець. На третій доданій арбітром хвилині успіх господарям приніс стандарт. Данченко подав кутовий, після якого пробив Батагов, а у ворота м’яч підправив Шахов – 3:2! Завдяки цій перемозі “Зоря” принаймні тимчасово обійшла “Шахтар” у таблиці УПЛ і наразі йде другою.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Тіаго Мотта: Вісім чи дев’ять команд можуть виграти цю ЛЧ

Головний тренер Ювентуса Тіаго Мотта розповів, чого чекає від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з ПСВ.Читати…

1 годину ago

Голкіпер Миная: “Щура” в команді немає, матч проти Ниви ніхто не здавав

Голкіпер "Миная" Максим Росул висловився щодо матчу Першої ліги проти "Ниви" з Тернополя (0:2), довкола…

1 годину ago

Унаї Емері: Ліга чемпіонів – найкращий турнір у світі

Тренер Астон Вілли Унаї Емері поділився своїми очікуваннями від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з Янг…

1 годину ago

Компані: Для Баварії немає різниці, грати з Динамо чи Барселоною

Наставник Баварії Венсан Компані - про завтрашній поєдинок Ліги чемпіонів з Динамо Загреб.Читати далі

1 годину ago

Циганик: Один “почесний уболівальник” клубу УПЛ дзвонив Реброву з вимогою викликати до збірної гравців цього клубу

Український коментатор та журналіст Ігор Циганик розповів про ще один скандальний епізод навколо збірної України.Читати…

1 годину ago

Вірт очолив клуб Першої ліги: фахівець прокоментував своє працевлаштування

Колишній головний тренер Руху, Вереса та Звягеля Юрій Вірт повертається до тренерської діяльності, очоливши тернопільську…

2 години ago