Categories: Друга ліга

Сергій Карпенко – найкращий тренер 10-го туру VBET UA Другої

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру VBET UA Друга сезону 2022/23

У всьому чемпіонаті України з футболу в нинішньому сезоні залишається тільки одна команда, яка не втрачала очок – це «Нива» із Бучанського району Київської області. Під час найбільш тривалого виїзду в поточному чемпіонаті бузівчани здобули чергову – вже восьму підряд – перемогу. Вони залишаються лідерами з 4-очковим відривом від найближчого конкурента, перед яким мають матч у запасі.

Тож наш сьогоднішній лауреат у Другій лізі – головний тренер бузівської «Ниви» Сергій Карпенко. Його підопічні завдали поразки ФК «Хуст» (1:0 на чужому полі), здобувши восьму поспіль перемогу.

1. Номінальний результат команди – 4
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)
Наприкінці першого кола ще працює фактор новизни – в Другій лізі багато новачків, і ці суперники між собою ще ніколи не перетиналися. Навіть попри те, що наставник ФК «Хуст» і кілька гравців закарпатської команди – виходці з Київської області, фактор незнайомості залишався в справі. До того ж, гостям довелося подолати близько 750 км – це виїзд цілком собі середнього єврокубкового масштабу.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)
Господарі підійшли до матчу з лідером в максимально наближеному до оптимального складі, тоді як у складі «Ниви» не було кількох гравців, які раніше були завсідниками стартового складу. Наприклад, флангового захисника Ткаченка чи атакувального півзахисника Єременка – останній вибув через травму. Проте у бузівчан досить варіативний склад, так що на боєздатності лідера це не відбилося.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)
Третій матч поспіль «Нива» не змінює свій стартовий склад – у кадровому плані це досить стабільна команда. Відзначимо, що вже під час сезону Таран перемістився з місця центрбека на лівий фланг оборони, замінивши там Ткаченка. Порівняно з аматорським періодом, тренерський штаб зберіг основні риси та наступальну філософію «Ниви», проте вдало ввів у гру кількох новачків із дуже суттєвим професіональним стажем.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)
«Нива» (Бузова) вдало використовує схему 4-1-4-1, яку під час атаки з легкістю трансформує в 4-4-1-1 чи 4-4-2, а в фазі гри без м’яча відзначається вмінням швидко перейти вперед завдяки ініціативним, вмілим на просторі фланговим півзахисникам і нападнику. Особливо сильна сторона цієї команди – захист, лише в одному матчі сезону вона пропускала м’ячі.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)
Вісім матчів – вісім перемог. Це непересічний результат, який нагадав впевнений старт найкращих команд Другої ліги останніх років – харківського «Металу», столичного «Лівого берега» та волочиського «Агробізнеса». Навіть СК «Дніпро-1» дебютував у цьому дивізіоні менш переконливо! При цьому був скепсис стосовно особливостей календаря, адже «Нива» шість із семи матчів провела на своєму полі. Як бачимо, дальній переїзд бузівчани витримали гідно.

Лауреат 9-го туру в номінації «Тренер туру в VBET UA Другої ліги»:
Тренер туру – Сергій Карпенко («Нива» Бузова)
Середній бал – 4,6

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago