Categories: УПЛ

УПЛ. Львів та Металіст розписали нічию

ФК Львів та Металіст не визначили сильнішого в межах 10 туру УПЛ.

Матч завершився з рахунком 1:1. Харків’яни грали в меншості з 62-ї хвилини через вилучення Прядуна.

Чемпіонат України – УПЛ
10 тур, 30 жовтня

ФК Львів – Металіст 1:1 (0:1)

Голи: 0:1 – 9 Прядун, 1:1 – 78 Ременяк.

Поп:  Муравський, 48, Грисьо, 65, Вовкун, 90+5 – Прядун, 38, Підлепенець, 83

Вил: Прядун, 61 (друге попередження).

«Львів»: Ільющенков – Полегенько, Никитюк (В. Михайлів, 64), Муравський, Крушинський (Якимів, 85), Грисьо – Васильєв, Мишенко, Вовкун – Бугай, Нич (Ременяк, 75).

«Металіст»: Костик – Каплієнко, Ралюченко, Мизюк, Шопін (Клименчук, 82) – Танковський, Чайковський (Панасенко, 55), Демченко – Картушов (Коркішко, 75), Прядун, Підлепенець.

Арбітр: Олександр Солов’ян (Київ).

Стадіон: «СКІФ» (Львів).

Вже традиційно поєдинок розпочав символічним ударом з центру поля український військовий, який відновлюється після поранення. Металіст одразу кинувся до воріт суперника, намагаючись забити швидкий гол, однак перший момент виник саме біля воріт харків’ян – Бугай після навісу з кутового головою замикав подачу, але пробив вище воріт. Згодом стандарт ледь не призвів до гола у ворота Костика – захисники харків’ян ледь вибила м’яч після сумбуру у штрафному майданчику.

Та вже на 9-й хвилині Металіст вийшов вперед: на подачу з кутового від Чайковського відгукнувся Прядун і, випередивши оборонців, головою увігнав м’яч у сітку. На 15-й хвилині Прядун ледь не подвоїв, знову замикаючи навіс з кутового під поперечину – голкіпер встиг зреагувати. В середині тайму Танковський зважився на дальній удар після підбирання, але сфера пролетіла повз стійку. За трохи Нич втратив 100%-ий момент зрівняти – після навісу зі стандарту у штрафний харків’ян Назарій не став бити, поки сфера була у повітрі, а чекав її відскоку від газону. Костик пішов на перехоплення і руками зняв круглого з голови форварда.

Наприкінці тайму вже Мишенко марнує найкращий шанс львів’ян у матчі: Крушинський перервав швидку контратаку Металіста у центрі поля, протягнув м’яч лівим флангом у штрафний і під опікою захисника зумів прострілити – Богдан з льоту запустив сферу по горобцях. За мить черговий стандарт Львова, м’яч прилетів на правий фланг у штрафний і Никитюк цілив у дальній кут, але удар не вдався і м’яч пролетів повз ворота. Вже у доданий час Бугай врятував Львів після навісу у штрафний, встигнувши вибити на кутовий (гравець Металіста вже готувався замикати у порожні ворота).

Одразу по перерві Костик врятував команду, перевівши сферу на кутовий після удару у дев’ятку. Згодом Орест правильно прочитав ситуацію і після навісу Полегенька вчасно вийшов далеко з воріт, кулаками вибивши круглого подалі.

В середині другої сорокап’ятихвилинки Металіст залишився у меншості: після навісу у штрафний зі стандарту Прядун показово “пірнув” і отримав жовту картку за симуляцію. “Гірчичник” у гравця виявився другим і Львів отримав непогані шанси врятувати матч. Бугай змусив схопитися за голову тренерський штаб “містян”, коли головою замикав навіс у штрафний – футболісту ніхто не заважав, але пробити результативно не дозволила майстерність. Львів’яни тиснули, але робили все дуже примітивно, без родзинки – навіс у воротарський в надії на фортуну і ляп Костика.

Зрештою, навіть така тактика дала свої плоди. Михайлів розігнав атаку в центрі полі і віддав на лівий фланг на Полегенька. Той прострілив у штрафний і Ременяк (який вийшов на заміну) вже у падінні з-під Мизюка відновив статус-кво. Харків’яни одразу ж кинулись забивати, створивши кілька небезпечних моментів після стандартів. За три хвилини до завершення основного часу Підлепенець увірвався до штрафного Львова і продемонстрував з м’ячем бразильську самбу – зрештою, захисники суперника зіграли дуже уважно, аби не привезти собі пенальті. Зрештою, поєдинок так і завершився бойовою нічиєю.

Львів набрав 6 очок і залишився на чотирнадцятій сходинці, Металіст з 14-ма пунктами піднявся на п’ятий щабель турнірної таблиці УПЛ.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago