Categories: УПЛ

УПЛ U-19. Шахтар у матчі з двома вилученнями переміг Олександрію

Юнацька команда «Шахтаря» в непростому матчі переграє «Олександрію»

Шахтар Донецьк – Олександрія 2:1

Голи: 1:0 Лосенко (50), 1:1 Базаєв (69), 2:1 Погорілий (71)

Вилучення: Ващенко (Олександрія, 24, червона картка), Савченко (Шахтар, 61, червона картка)

Після матчу із «Селтіком» Оскар Ратулутра здійснив дві заміни в стартовому складі: Бако зіграв на позиції правого хавбека замість Дрозда, а Хромей у центрі поля замінив Яновича.

Перший небезпечний момент створила «Олександрія»: Радченко скористався помилкою захисників і загрожував потужним ударом з лінії штрафного, але м’яч після сейву Твардовського влучив у поперечину. Потім Твардовський виручив після подачі зі штрафного, коли головою пробивав Гунічев. Серед тайму гості лишилися в меншості – Ващенко дістав пряму червону картку. Одразу ж «гірники» перехопили ініціативу, однак в атаці Погорілому, Бако та Пушкарьову не вдавалося завдати акцентованого завершального удару, незважаючи на безліч моментів. На 41-й хвилині зі штрафного відмінно пробивав Лосенко – Мінчев у стрибку дістав м’яч із самої дев’ятки.

На старті другого тайму «Шахтар» продовжив атакувати: на 49-й хвилині Булеза з вигідної позиції пробив у стінку зі штрафного. Але вже в наступній атаці «гірники» відкрили рахунок: Ющенко виконав простріл з флангу, а Лосенко обробив м’яч і точно пробив у кут. Після пресингу на чужій половині поля підопічні Ратулутри могли збільшувати перевагу, проте Сігеєв з передачі Ющенка не зумів забити. Однак на 61-й хвилині команди знову лишилися в рівних складах через вилучення. За відсутності Савченка «Олександрія» змогла скористатися помилкою захисників, і Базаєв зрівняв рахунок, але вже за дві хвилини Погорілий знову вивів «Шахтар» уперед, реалізувавши в один дотик передачу Дрозда з флангу. Наприкінці матчу гості пішли вперед, і «Шахтар» мав багато моментів після контратак, але третій м’яч «гірникам» забити не вдалося.

Завдяки голам Лосенка та Погорілого «Шахтар» U19 перемагає, а «Олександрія» U19 уперше в сезоні втрачає очки. Наступний матч – 2 листопада у Юнацькій лізі УЄФА з «Лейпцигом» U19.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago