Categories: УПЛ

Руслан Ротань: Спад у грі Динамо – це справа лише двох місяців, і взимку його можливо виправити

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань оцінив стан справ у Динамо і Шахтарі.

“Що з Динамо? Команда переживає не найкращий період в своїй історії, але не треба забувати, що цей період становить лише декілька місяців. Там щось зламалося, і я впевнений, що такий досвідчений тренер, як Мірча Луческу, знайде вихід з ситуації. Не забувайте, що в Динамо багато молодих виконавців, а в такому віці зовсім непросто швидко та правильно реагувати на стресові ситуації.

В останній грі, наприклад, в основному складі киян на поле вийшли відразу чотири гравці 2002 року народження, а це футболісти, які за віком можуть грати за молодіжку ще й у наступному циклі. Мені додає впевненості усвідомлення того, що ці хлопці працюють під керівництвом Луческу.

Наведу вам простий приклад. В травні, коли ми зібралися після дуже тривалої перерви, всі тільки і говорили про відсутність належної підготовки та ігрового тонусу футболістів. Проте, коли я побачив, в якому стані приїхали в молодіжку гравці Шахтаря та Динамо, відразу зрозумів, що проблем не буде. І я дуже вдячний, зокрема, і Мірчі Луческу, що він своєю професіональною працею допоміг нашій команді вирішити важливе завдання. Наголошую, що спад у грі Динамо – це справа лише двох місяців, і взимку його можливо виправити. До того ж, такому тренеру, який є одним із символів українського футболу.

Що стосується Шахтаря, то я дуже радий за результати та, насамперед, гру “гірників”. Наразі це гордість усього нашого футболу. Але порівнювати ситуації у двох найкращих клубах України не можна при всьому бажанні.

Згадайте, скільки часу було на відпочинок та підготовку до сезону у гравців Динамо, і скільки – у футболістів Шахтаря. Згадайте очікування експертів. Звісно, “гірники” діють розкутіше – їм же давали максимум одне очко в групі Ліги чемпіонів. А Динамо вручили чемпіонський титул ще перед початком сезону. І сьогодні ті ж самі люди, які його вручали, вимагають революційних змін. Терпіння – наразі один з головних козирів усього українського футболу”, – цитує Ротаня Команда №1.

Нагадаємо, під керівництвом фахівця (сьогодні, 29 жовтня, йому виповнився 41 рік) молодіжна команда України вийшла на Євро-2023. Суперниками збірної U-21 стануть Румунія, Хорватія та Іспанія.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

9 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

10 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

14 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

16 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

18 хв. ago