Categories: Єврокубки

Йожеф Сабо: Побажав би Луческу, щоб він пішов сам з Динамо

Колишній тренер Йожеф Сабо прокоментував нічийний результат в матчі 5-го туру Ліги Європи АЕК (Ларнака) – “Динамо” (3:3).

– Я надіявся, що кияни, все-таки, виграють. Останні хвилини матчу показали, що цю команду потрібно було перегравати: простенькі передачі в карний майданчик і забиваються голи. Але помилки, які робили центральні захисники “Динамо” караються. Йде подача – за м’ячем просто спостерігають. Особливо третій гол. Не знаю, як так можна було пропустити. Тимчик ніби вже виграв цей м’яч… Дивишся і думаєш: як вони грають в такій команді, як “Динамо” Київ? Неможна такі помилки робити. В захисті проблеми, в середній лінії теж, атака відсутня – виходить Гармаш і забиває з простої передачі.

Таку команду, як АЕК потрібно виходити і перегравати. Там назбирали гравців, які не підходили іншим клубам навіть на заміну. Їх потрібно зі стартових хвилин виходити і запресинговувати так, щоб вони світла білого не бачили. А тут починають захисники катати – зліва на право, з права на ліво. Що за футбол?

– Команді не вистачає Шапаренка?

– Його дуже не вистачає. Микола – єдиний гравець, який мені подобався в Динамо. Постійно грає на загострення, вперед. А зараз ми постійно бачимо ці паси назад і назад. Це не футбол. Так не годиться.

Циганков взагалі “сів”. Не зрозуміло, що з ним сталося. Його хочуть продати… Хто його купить? Не знаю, чи він там гратиме.

Сирота теж слабко відіграв. Третій м’яч – Тимчика. Забарний теж помилився під час другого м’яча. Вівчаренко теж поки не показує того, що хотілося б бачити. Вони всі хочуть грати на вільних м’ячах, але такого не буде. Дуже багато помилок було зроблено. Той же Нещерет – невже такий сильний удар був в момент другого голу, що він не встигнув руки підняти?

– Як оціните гру Ваната?

– Він ще “зелений”. Так мені здається.

– А Владислава Кабаєва, який із новачків отримує найбільше ігрової практики?

– Не розумію, навіщо купили Кабаєва, якщо його постійно замінюють або не ставлять на гру. Можливо, він надломлений.

– Багато вболівальників очікували дебют Самби Діалло. Нарешті, це сталося…

– По настрою – він рве (смієтся, – ред). Якщо є такий настрій, потрібно дивитися на нього в старті повний матч. Якщо є таке велике бажання грати.

– Чи був пенальті на Тимчикові?

– Суперечливий момент. Судді переглянули епізод і вирішили, що не було. Точно стверджувати не можна, що потрібно було ставити одинадцятиметровий.

– Кидалися в очі явні проблеми із пасовою роботою киян…

– Гравці повинні рухатися і відкриватися, щоб отримати ці передачі. Дуже часто дають паси в спину, а не на хід. Це говорить про те, що в цій команді є гравці, які не підходять для Динамо. Вони не будуть далі розвиватися. Всі розмови про переїзди – інші теж переїжджають і не плачуть. Сил не вистачає? В кінці матчу два м’ячі забили – могли ж нормально рухатися?

Знову наголошу – в “Динамо” повинні грати виконавці із вищою майстерністю, ніж в інших команд УПЛ. Ми бачимо в Динамо багато гравців, які повільно працюють із м’ячем і не вміють відбирати. Немає потрібної швидкості, забігань. Якщо йде атака, то команда має рухатися в одному темпі, так і в захисті.

Поки гравці Динамо мені не подобаються. Вони не показують нічого хорошого.

– Як оціните перспективи Динамо в УПЛ?

– Я не проти Луческу, але побажав би йому, щоб він пішов сам. З цим складом він нічого не зробить. Можливо, під час відпустки на ЧС-2022 буде можливість підготувати команду, але, якщо немає майстерності, щоб ти не робив – нічого не зміниться.

Думаю, що Динамо не буде боротися за золоті медалі в цьому чемпіонаті. Побачимо, що буде після ЧС-2022. Можливо, когось візьмуть, бо середня лінія відсутня, а в захисті великі проблеми. Забарний, взагалі, зникнув. Раніше він мені подобався, грав чітко, як мужик. Що сталося? Його не відпустили, коли була пропозиція? Не зрозуміло.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago