Categories: УПЛ

Верес хоче допустити вболівальників на матчі проти Динамо та Шахтаря

Президент “Вереса” Іван Надєїн заявив, що хотів би бачити глядачів на домашніх матчах своєї команди в УПЛ.

– Ми звернулися до УАФ і озвучили їм свою позицію. Якщо сьогодні, після змін до українського законодавства, організатором заходу є повністю футбольний клуб, який бере на себе безпекові, організаційні гарантії, всі медійні права, то щоб рішення щодо кількості глядачів на стадіоні, охорону – теж вирішували на місцях, а не в Києві. За двох умов. Якщо це епідемія – з дотриманням протиепідемічних норм. Якщо це війна – то з обмеженнями воєнного стану. В нас є військова адміністрація місцева, яка знає – скільки тут укриттів, відстані до них. Відповідно, військова адміністрація повинна вирішувати, скільки людей можуть відвідувати масові заходи.

Наша пропозиція – давайте коригувати Регламент відповідно до діючого законодавства. Бо Регламент говорить про 280 людей. І крапка. Перевищення кількості – це штраф.

Передайте ці повноваження на місця. І хай клуб та місцева військова адміністрація ці рішення приймають. Ми, наприклад, розуміємо, що на нашому стадіоні і поряд є три укриття. Це до тисячі людей. 500-700, до тисячі людей із забезпеченням вимог безпеки ми могли б розмістити на стадіоні.

Робота театрів, організація концертів – зараз дозволена. Там збираються сотні людей. Тому в нас така пропозиція. Військові в нас часто просять про можливість прийти на гру, влада, бізнес, в нас багато вболівальників. Якщо є можливість запросити людей – це логічно. Таке рішення потрібне.

Я вважаю, що УАФ має звернутися до Мінмолодьспорту і врегулювати це питання. Єдине – хотілося б це зробити швидше. В нас залишилися два матчі домашніх в календарному році. Це топові матчі: з Динамо і Шахтарем. Запросити декількасот людей – не думаю, що це стане великою проблемою. Футбол, він все-одно повинен бути для вболівальників.

Є телетрансляція. А вболівальники додадуть грі і цій телетрансляції атмосфери. І відвідають гру цього унікального чемпіонату. Бо УПЛ – це найсміливіша ліга світу. Є найсильніші, найбагатші. Наш чемпіонат же сміливо може носити звання найсміливішого.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago