ЄСПЛ розгляне позов щодо компенсації збитків, завданих українському футболу

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі прийняв до розгляду позов Української асоціації футболу щодо компенсації масштабних збитків, які були завдані українському футболу російськими окупантами, повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

“Це серйозний успіх нашої футбольної спільноти на шляху до покарання агресора! Адже, відповідно до офіційної статистики, ЄСПЛ відмовляє у розгляді позовів проти рф у 90-95%. Отже, робота, яку провела команда УАФ, спільно з українськими і іноземними юристами, регіональними асоціаціями та клубами була реалізована на найвищому якісному рівні. Дякую за це всім, хто допомагав нам в процесі підготовки позову! Позову, який вперше, на превеликий жаль, поєднав жахіття війни і футбол.

Нам вдалося досягти першого важливого результату у протистоянні українського футболу проти агресора завдяки єдності всієї футбольної спільноти України. Паралельно із постійними обстрілами, евакуацією, активною допомогою військовим, медикам і вимушеним переселенцям представники футбольної родини збирали і систематизували необхідну інформацію, яка пізніше була професійно опрацьована і лягла в основу позову до ЄСПЛ. Військова агресія росії триває, тому ми продовжимо оновлювати інформацію щодо завданих збитків і надсилатимемо її в ЄСПЛ.

Ми розуміємо, що цей позов не поверне загиблих представників нашої футбольної родини… Та саме заради їх світлої пам’яті, заради підтримки їх рідних ми маємо домогтися максимального покарання для агресора. Фашистська росія буде покарана! Завдяки героїзму Збройних сил України, завдяки безкомпромісності у протистоянні з ворогом керівництва країни на чолі з Президентом Володимир Зеленський, завдяки єдності футбольної спільноти і всього українського народу! Слава Героям! Слава ЗСУ! Слава Україні!”.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

33 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

36 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

38 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

41 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

44 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

46 хв. ago