Categories: УПЛ

УПЛ U-19. Металіст впевнено переміг СК Дніпро-1

У блискучому стилі відігравши перший тайм, харків’яни гарантували собі другу у сезоні перемогу, заслужено здолавши принципового суперника.

«Металіст» U19 — «Дніпро-1» U19 — 3:1 (3:0)

22 жовтня 2022 року. Ужгород. «Авангард». 9-й тур

Голи: Оріховський, 7 (1:0), Оріховський, 15 (2:0), Синчук, 38 (3:0) – Гаджиєв, 46 (3:1)

«Металіст»: Шумілов — Вернаттус, Горяінов, Приходько, Кисельов – Синчук, Цвіренко, Тепляков, Красніков (Бондаренко, 87), Оріховський (Ніколашин, 46) – Абрамов

Запасні: Ярош, Карпізін, Горенко, Грищенко, Мельник, Рустамов

Тренер — Олег Дейкунов

«Дніпро-1»: Кінарейкін — Свистун, Березанський, Терещенко, Кононов (Щекотилін, 71), Лебедєв (Матюшенко, 56), Чабан (Єршов, 84), Баденко (Мельниченко, 56), Гаджиєв (Гомес де Соуза, 71), Голуб, Шолупець

Запасні: Долгий, Марченко, Кілик

Тренер — Геннадій Щекотилін

Попередження: Чабан, 33; Гаджиєв, 48; Терещенко, 60; Свистун, 90+3

Ані старший вік суперника і, відповідно, більший досвід, ані вище місце у турнірній таблиці «Дніпра-1» перед початком зустрічі не змогли знітили юнаків «Металіста». Харків’яни продовжують сповідування власного стилю футболу, який приносить і у турнірному сенсі все кращі результати.

Дніпряни хотіли з перших хвилин продемонструвати козирі – очевидний натиск на ворота великими силами, значне застосування пресингу і намагання пробивати за першої-ліпшої нагоди. До цього жовто-сині були готові. А потім «Металіст» взявся за власні атаки. У першій гольовій зіграла друга хвиля, в результаті якої м’ячем заволодів Єгор Красніков та віддав передачу на хід праворуч за спини захисників, і Максим Оріховський там був бездоганним. До завершення першої 15-хвилинки той же Оріховський оформив дубль, холоднокровно завершивши зусилля Єгора Краснікова та Геннадія Синчука – 2:0. Не зупинившись на досягнутому, до перерви наші хлопці відзначились втретє. Тут спочатку заслуга належить Геннадієві Синчуку. Він заробив штрафний, а потім Олексій Горяінов відгукнувся на навіс після подачі Максима Оріховського, який до двох голів додав асист.

На другий тайм «Дніпро-1» вийшов із твердим наміром зламати хід поєдинку. Таке налаштування дозволило завдяки влучному сильному пострілу здалеку від Раміка Гаджиєва скоротити відставання для гостей. Надалі наш суперник провів чимало непоганих атак, подав певну кількість кутових, однак харківський захист на чолі із Сергієм Шуміловим (він здійснив кілька ефектних сейвів) більше не схибив. У той же час шанси збільшити рахунок мали Єгор Абрамов та Геннадій Синчук.

Станом на 22 жовтня цей виграш дозволив юнакам «Металіста» стрибнути з 13-ї на 8-у сходинку. Тепер харків’яни відстають лише на один бал від того ж таки «Дніпра-1», який залишається 7-м.

Медіадепартамент ФК «Металіст»

Максимович Назар

Recent Posts

ЛЧ. Результати всіх матчів середи

У середу, 18 вересня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося шість поєдинків.Читати далі

5 години ago

ЛЧ. Жирона з Циганковим у дебютному матчі програли ПСЖ

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами ПСЖ та Жирона.Читати далі

5 години ago

Зінченко анонсував вихід автобіографії англійською мовою

Гравець збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко анонсував вихід своєї автобіографічної книги футболіста "Believе"…

6 години ago

Піхальонок: Добре, що забили третій гол та довели гру до перемоги

Хавбек київського Динамо Олександр Піхальнок поділився емоціями від перемоги над Ворсклою (3:1) у перенесеному матчі…

6 години ago

Захисник Руха перейшов у французький Бордо, який опустився в 4 дивізіон

29-річний центральний захисник «Руха» Папе Діав продовжить кар'єру у Франції.Читати далі

6 години ago

Матвієнка визнано найкращим гравцем матчу Болонья – Шахтар за версією УЄФА

Донецький "Шахтар" стартував в основному раунді Ліги чемпіонів 2024/25 виїзним матчем із "Болоньєю", який завершився…

6 години ago