Categories: Перша ліга

Перша ліга. Карпати у компенсований час здобули перемогу над Нивою

У суботу, 22-го жовтня, львівські “Карпати” на стадіоні “Україна” приймали тернопільську “Ниву”.

Перша ліга. Група “А”. Сезон 2022/2023. 9 тур

“Карпати” (Львів) – “Нива” (Тернопіль) 1 : 0.

1 – 0. Махнєв – 90+2.

“Карпати”: Льопка, Дуць, Лень, Приймак, Галенков, М. Когут (Махнєв, 63), Рябов, Чачуа, І. Когут (Климець, 69), Ткачук (Кожанов, 63), Тарануха.

Запасні: Фастов, Репета, Ломницький, Шах.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

“Нива”: Механів, Слива, Зінь, Демчук, Хруставка (Проців, 68) , Козак (Дедух, 68) , Різник, Волохатий, Гатала (Бей, 90+1), Дорошенко (Сухоручко, 80), Соколов.

Запасні: Жупанський, Тарасов.

В.О. головного тренера – Сергій Задорожний.

Попередження: Рябов, 20, Галенков, 58, Приймак, 64, Махнєв, 88 – Зінь, 15, Козак, 34, Хруставка, 39, Слива, 51, Демчук, 59, Гатала, 87.

Головний тренер “зелено-білих” Андрій Тлумак у порівнянні з попереднім поєдинком проти “Маріуполя” провів три заміни. Замість Дмитра Махнєва, Олександра Климця та Дениса Кожанова на гру з “Нивою” вийшли Владислав Приймак, Іван Когут і Микола Когут. Наставник тернопільської команди Сергій Задорожний провів лише одну зміну порівняно з минулим матчем проти вишгородського “Діназу”. Замість Даниїла Сухоручка на гру з “Карпатами” з перших хвилин вийшов Арсентій Дорошенко.

Карпатівці розпочали поєдинок активніше за свого суперника. Львів’яни створили кілька моментів біля воріт Максима Механіва, але тернополяни зуміли відбитися і відвести загрозу від власних володінь. Гості намагалися відповідати своїми атаками, але оборона “зелено-білих” діяла надійно.

Всередині першого тайму гра заспокоїлась, але підопічні Андрія Тлумака продовжували діяти першим номером і створювати моменти у штрафному майданчику “Ниви”. Зокрема, дуже хороша нагода відкрити рахунок була в Ігоря Дуця. Амбросій Чачуа виконав класну подачу з кутового, а Дуць увірвався у воротарський майданчик і завдав удару головою. Однак Механів виконав чудовий сейв і врятував тернополян від пропущеного м’яча.

До перерви “Карпати” ще мали можливості для того, щоб вийти вперед у цьому матчі. Проте львів‘янам не щастило з реалізацією та першу половину зустрічі команди завершили без забитих м’ячів.

На старті другого тайму “Нива” могла вийти вперед у нашому поєдинку. Арсентій Дорошенко завдав удару з-за меж штрафного майданчика, але Роман Льопка здійснив сейв і перевів м’яч у стійку воріт. Карпатівці відповіли своїми атаками, виконавши кілька штрафних ударів, однак тернопільська команда ліквідувала намагання “зелено-білих” відкрити рахунок у матчі.

На 71-ій хвилині “леви” класно розіграли штрафний удар. Чачуа віддав передачу на Дениса Кожанова, а капітан “Карпат” виконав якісний простріл, але Тарануха не зумів переправити м’яч у ворота Механіва. Через кілька хвилин львів’яни все-таки зуміли відзначитися голом, але арбітр не зарахував взяття воріт через положення поза грою у Таранухи.

“Карпати” до останньої хвилини матчу з усіх сил намагалися вирвати перемогу в галицькому дербі. Та вже у компенсований арбітром час досягли свого. Чачуа виконав подачу з кутового, а Дмитро Махнєв виграв боротьбу в захисників тернопільської “Ниви” і завдав влучного удару головою – 1:0. “Леви” демонструють свій характер і здобувають три очки.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

52 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

56 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

57 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago