Categories: УПЛ

Рух звинуватив арбітра Юрія Іванова у сепаратизмі

«Рух» у своїй заяві розкритикував головного арбітра матчу 7-го туру УПЛ проти «Дніпра-1» (2:3) Юрія Іванова.

«Слухняний солдат української футбольної влади – макіївський арбітр Юрій Іванов – неодноразово вляпувався в різноманітні скандали, які спричиняли його необґрунтовані рішення на футбольних полях. «Справа Собуцького», «справа Гельзіна» – це далеко не всі гучні випадки за його участі, коли він упевнено йшов стройовим ходом пішака, мріючи про те, щоби стати генералом.

Складається враження, що рефері з Донеччини цинічно вислужується, виконуючи певні вказівки під час важливих ігор. Інакше складно пояснити, як людина з доволі низькою суддівською кваліфікацією (і це підтверджено далеко не одним його суперечливим рішення) без особливих проблем пройшла шлях з низів до елітної ліги українського футболу.

Тепер «вершитель футбольних доль» «відзначився» у Львові. У матчі «Руху» з «Дніпром-1» він призначив пенальті, якого насправді не було. При цьому зробив це в момент, коли гостям це було потрібно – гол у роздягальню, як відомо, має значне психологічне значення для обидвох команд. Однак «дніпрянам» це не допомогло вийти вперед у рахунку. Як і два вилучення, які можна вважати справедливими, хоча теж, як кажуть, на розсуд арбітра…

Спочатку Юрій Іванов за рахунку 2:2 компенсував до основного часу 4 хвилини. І такому вердикту головного арбітра матчу є чимало свідків на обидвох тренерських лавах. Табличку з цифрою «4» готував резервний арбітр. До режисера трансляції теж надійшла така інформація.

Згодом він гарячково придумав додати ще одну хвилину, наче передбачаючи, що цього «Дніпру-1» виявиться замало. А саме на перемогу нинішніх лідерів чемпіонату України на стадіоні «Україна», схоже, працювали не лише футболісти.

Але це ще не все. Під завісу 4-ої компенсованої хвилини «дніпрянин» Логінов у штрафному майданчику господарів буквально вистрибнув на «рухівця» Дідика, опершись руками тому на плечі, що є очевидним порушення за сучасними правилами футболу.

Якби Юрій Іванов призначив у тому епізоді штрафний, то гра би майже на сто відсотків закінчилася нічиєю. Однак засліплений переможною метою для «Дніпра-1» суддя проігнорував той момент, і вже з наступною хвилею атаки відбувся гол…

Мабуть, задоволення від такого підсумку гри отримав і сам Юрій Іванов. Кажуть, що цей 36-річний хлопець із Макіївки зі «сєпарськими замашками», м’яко кажучи, недолюблює «западенців». Принаймні під час скандалу з почесним президентом «Агробізнеса» (Волочиськ), коли арбітра начебто побили після матчу, вигулькнула у свідченнях очевидців його неоднозначна фраза, мовляв, «зачєм ви к нам прієхалі ваєвать, ми, данєцкіє, вас нє звалі», – говориться в заяві клубу.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago