Categories: УПЛ

Ігор Йовічевіч: Ми очікували важкої гри з Колосом – так і сталося

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч проаналізував переможний матч із «Колосом» (3:0)

– У «Шахтаря» напружений календар, і сьогодні була ротація складу. Чи вдоволені тим, як гравці виявили себе?

– Ми маємо враховувати насичений графік, але в нас досить великий список гравців, які здатні вирішувати завдання в кожному матчі. Ми виходимо з профілю суперника і тоді обираємо склад, дозуємо заміни й навантаження. Загалом вийшов напружений матч. Ми очікували важкої гри – так і сталося. Були проблеми на початку першого тайму, коли не все вдавалося так, як ми задумали. Однак деякі корективи в перерві допомогли. У другому таймі ми домінували, контролювали гру і, гадаю, цілковито заслужили цю перемогу. Могли забити ще кілька м’ячів. Футболісти, які сьогодні вийшли в ротацію, з’явилися в другому таймі. Вони всі відчули, що є важливими, що це колектив, який іде крок за кроком, виконуючи свої завдання. Плюс «Дніпро-1» зіграв унічию, що додає нам упевненості в боротьбі за перше місце. Це позиція, на якій ми хочемо бути, і це амбіції, яких ми не приховуємо. Для цього ми повинні мати правильний менталітет, поліпшувати свої здібності й працювати щодня, аби бути на високій ноті. Можемо сказати, що це дуже важлива перемога, проте вона була заробленою, напруженою. Суперник є сильним в обороні й мало пропускає, але ми сьогодні зіграли гарний матч і заслужено перемогли.

– Коли можна очікувати повернення Мар’яна Шведа?

– Дай Боже, що завтра він уже проведе тренування з командою. Привідний м’яз його вже не турбує – це перший день, учора й сьогодні, коли він його не турбує навіть у разі зміни напрямку руху. І це мене тішить як тренера, адже я чудово розумію, наскільки він важливий гравець для нашої команди. Його характеристик вінгера, що є дуже незручними для будь-якого латераля, та його різноманітності у фазі атаки наразі нам дуже бракує. Команді потрібні такі висококваліфіковані гравці в кожному матчі, тож ми з радістю чекаємо його повернення. Гадаю, відзавтра він увійде до загальної групи. Подивимось, чи зможе зіграти певний період часу проти «Миная», аби вже повноцінно готуватися до «Селтіка».

– Як плануєте налаштовувати команду на матч із «Селтіком»?

– Ви знаєте, ми повинні поважати кожного опонента, який нам протистоїть. Гадаю, «Минай» заслуговує цілковитої поваги. Тим паче ми бачимо, що в них зараз ідуть непогані результати: вони добре зіграли проти «Динамо». Граємо на виїзді, побачимо, яке буде поле. І, звісно, після такого насиченого графіка відчувається певна втома. Проте, як я говорив, чемпіони повинні мати такий менталітет: забувати про все, проєктувати успіх у голові й рухатись далі. Тож навіть не думаємо про «Селтік» – думаємо про «Минай», про те, як його обіграти і бути в турнірній таблиці там, де ми хочемо, де заслуговуємо бути й на що працюємо. Спершу – «Минай», а потім думатимемо про інші ігри.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

8 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

8 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

8 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

8 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

8 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

8 години ago