Руслан Ротань – про жеребкування Євро-2023: Не скажу, що група дуже важка

Молодіжна збірна України з футболу у червні наступного року зіграє в основній частині Євро-2023. За підсумками жеребкування в румунському Бухаресті “синьо-жовта” збірна отримала своїх суперників у групі.

Для України цей чемпіонат Європи стане третім в історії молодіжної збірної. Востаннє на цьому рівні українці були представлені у 2011 році, коли не зуміли подолати груповий раунд.

За результати жеребкування Україна потрапила в одну групу зі збірною Іспанії, Хорватії та Румунії. Суперниками “синьо-жовтих” у першому турі стануть хорвати, а в заключному, третьому турі українці зустрінуться з іспанцями.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт головний тренер Руслан Ротань поділився враженнями від жеребкування та планами щодо підготовки своєї команди восени цього на навесні наступного років

Про суперників у груповому раунді:

“Там вже слабких команд немає. Тут всі команди, у [матчах з якими] нам не буде легко. І впевнений, що не буде легко нашим суперникам. Ми знаємо, що іспанці – гранди, на рівні молодіжних збірних ця команда практично завжди дістається півфіналів, а то й перемагає.

Що стосується Хорватії, усі ми знаємо школу хорватського футболу – це «кузня талантів». Знаємо, в якій групі вони були і кого [збірну Данії] в плей-оф проходили. Ми на собі відчували, що це за команда – хороша збірна. Ну і господарі турніру румуни – за них будуть уболівальники. Не скажу, що дуже важка група. Коли вийшли у фінал, я хлопцям сказав, що такі ігри, які були в плей-оф, тепер будуть у кожному [турі]. Для нас це, в першу чергу, свято футболу”.

Про розклад турніру:

“Зустріч з Іспанією в останньому турі? Якщо подивитися з погляду стратегії – так. Але все одно ми зіграємо з кожною командою в групі. Все одно в кожному матчі за перемогу [дають] три очки, за нічию – одне. І якщо ми хочемо пройти далі, щонайменше вийти з групи, нам у кожному матчі потрібно досягати максимуму”.

Про участь на Євро-2023 гравців, що пропустили заключні матчі відбору:

“Це залежатиме від домовленостей з головним тренером національної збірної, чи відпустить він їх. І будемо вже відштовхуватися від цієї ситуації. Відпустять – візьмемо. Нам хочеться мати таких гравців та конкуренцію. З таким кадровим потенціалом можна досягати [цілей]. Але все залежатиме від національної збірної.

Коли ми були в групі, Мудрик за нас грав. Але ці гравці мають розуміти, що їдуть туди не як гравці основного складу, для них існує конкуренція. І ті хлопці, як виходили на турнір, також заслуговують [грати]. Хто на той час буде сильніший, той і гратиме”.

Про підготовку до Євро-2023:

“У нас були [заплановані] на листопад матчі з грузинами та румунами. Вже домовленості були, але думаю, що від матчу з Румунією 21-го числа ми відмовимося, тому що гратимемо в одній групі.

Що стосується березня, є у нас на той момент маленькі проблеми, тому що я вже спілкувався з головним тренером національної збірної і він хоче викликати наших гравців на збір [національної команди]. Для нас це, звісно, буде проблемою. Але я вже казав, що ми працюємо для національної збірної”.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago