Categories: УПЛ

Олег Федорчук: Думаю, що тепер наздогнати Шахтар та Дніпро-1 – фантастична для Динамо задача

«Шахтар» в матчі 7-го туру чемпіонату України переміг київське «Динамо» з рахунком 3:1.

Враженнями від українського класико в інтерв’ю Footboom поділився український тренер Олег Федорчук.

– Наше класико примусило мене пригадати відомий вислів: революційна ситуація складається, коли верхи не можуть, а низи не хочуть, – зазначив Олег Вікторович. – Це я про гру «Динамо», в якій все навпаки… Наразі досвідчені виконавці киян – Сидорчук, Буяльський і той же Циганков – дуже інертні і, фактично, нічого не хочуть, а молодь дуже багато помиляється і, очевидно, – майже нічого не може…

Особливо багато браку в діях Сироти, Попова та Забарного. А це ж центр оборони. Як відомо, без надійної гри центральних захисників в сучасному футболі добиватися результату неможливо. У «Шахтаря» справи з цим набагато краще, що підтвердилося у матчі з «Реалом». В цілому очевидно, що у «Динамо» кульгає організація гри.

– За це, як відомо, відповідає головний тренер…

– Так, дуже багато питань є з цього приводу. Всі бачили, які трансфери останнім часом здійснило «Динамо». І де ці новачки? Адже зрозуміло, що наразі «біло-синім», як ніколи потрібна свіжа кров. Більшість гравців «Динамо», які виходять на поле, спустошені. Згадайте, як Циганков у матчі з «Шахтарем» грав один в один проти суперника і навіть не спробував його обвести, шукаючи, кому б віддати пас, через що загубив атаку. Зрозуміло, що загальний командний фон «Динамо» близький до пригніченого.

– Відставка Мірчі Луческу після поразки від «Шахтаря» може статися?

– Декілька сигналів щодо цього вже було. Але, тут важливо, хто стане ініціатором розриву стосунків. Якщо це зробить «Динамо», то доведеться сплатити тренеру солідну компенсацію… Вболівальників «біло-синіх» можна пожаліти. Я думаю, що прийшов час серйозної розмови, коли президенту «Динамо» треба все пояснити. Ігорю Суркісу потрібно озвучити, що далі…

Поточний еврокубковий сезон кияни провалили, а після цієї поразки від «гірників» годі й думати про участь у наступній Лізі чемпіонів. Думаю, що тепер наздогнати «Шахтар» та «Дніпро-1» – фантастична для «Динамо» задача. Вважаю, що цей сезон «біло-синім» вже не врятувати. Так що, чим раніше будуть зроблені висновки, тим краще.

– «Шахтар» вам сподобався?

– «Гірники» діяли дуже обережно, але могли ще додати в цій грі. «Шахтар» стримував емоції і грав за рахунком. Сподобався футбол у виконанні Зубкова, який наразі перебуває в чудовій формі. Дуже якісно діє в грі один в один Мудрик. А з появою в захисті Бондаря, гра оборони «гірників» стала холоднокровною.

Окрім Траоре, всі в поєдинку з динамівцями діяли на пристойному рівні. Траоре поки що не в формі. Сікан зараз виглядає більш цікаво. Трохи гірше, ніж в попередніх матчах, грав Судаков, але він, ймовірно, втомився. На відміну від лідерів «Динамо», капітан «Шахтаря» Тарас Степаненко відіграв дуже класно, і був справжнім вожаком. Перемога «гірників» в матчі 7-го туру з «Динамо» цілком заслужена.

– Тепер слід очікувати запеклої боротьби за лідерство між «Дніпром-1» та «Шахтарем»?

– Так, але в грі дніпрян намітився спад. Згадайте, як «Дніпро-1» здобув перемогу в Лізі конференцій, та у 7-му турі чемпіонату України проти «Руху». У діях команди Кучера помітна втома, та у неї є важливий козир – Довбик. Він здатний обіграти будь-якого захисника в УПЛ, в тому числі, й «Шахтаря», у якого немає таких потужних та одночасно мобільних гравців оборони.

Вважаю, що наразі «Дніпро-1» та «Шахтар» – на одному рівні. Але важливо побачити поєдинок між ними, щоб все зрозуміти до кінця. Тоді ми й зрозуміємо, хто є хто. До того ж, мені здається, що до очної зустрічі дніпряни збережуть відрив від «гірників», тому «Шахтар» влаштує тільки перемога.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago