Categories: Єврокубки

Мірча Луческу: Ми сьогодні показали гарну гру

Головний тренер київського “Динамо” Мірча Луческу прокоментував підсумок матчу четвертого туру Ліги Європи проти “Ренна” (0:1).

– Насамперед хочу сказати, що ми сьогодні грали проти дуже гарної команди, яка провела хорошу роботу на трансферному ринку. Десь 15 гравців плюс-мінус одного рівня. По 20-25 млн. і які коштують цих грошей. І я практично впевнений, що “Ренн” цього сезону фінішує на другому місці після “Парі Сен-Жермен”.

Можу тільки привітати свою команду, бо з тими всіма проблемами, з якими ми зіткнулися, з усіма переїздами, нам не вистачило десь свіжості, концентрації. Всі наші помилки – пропускаємо після аутів, після кутових. Програємо 1:2, 0:1. Десь нам не вистачає свіжості, тому що у нас зараз такий графік, що ми не можемо нормально сконцентруватися на тренуваннях, змушені постійно переїжджати. Сподіваюся, що після недільного матчу ми повернемося до Києва, щоби трохи побути з сім’ями. Але все ж таки хочу привітати команду, бо за всіх цих умов ми сьогодні показали гарну гру.

– Команда ще має шанси вийти до Ліги конференцій. Це мотивація?
– З самого початку розумів, що буде дуже складно. Ми опинилися в складній ситуації, якщо говорити про переїзди, тренування, травми. У нас вибув Шапаренко, якого не вистачає в центрі поля. Десь не вистачає, як я вже казав, свіжості, концентрації. Сирота провів дуже добрий матч. Я сподіваюся, що він прогресуватиме. Так, у нас чотири поразки, але ми грали проти “Ренна” та “Фенербахче”, які витратили дуже багато грошей на трансферному ринку на якісних футболістів. У неділю у нас матч проти “Шахтаря”. Зараз ми думатимемо про це. Мені здається, що календар настільки складний, що його можна було б трохи зробити краще. У таких умовах дуже важко показувати гарну гру, але ми постараємось. У нас залишаються ще два матчі у Лізі Європи. Робитимемо максимум можливого, щоб зайняти третє місце. “Ренн” – це неслабка команда. У ній дуже хороші футболісти, які грали у хороших чемпіонатах – в Іспанії, Італії тощо. Вони дуже досвідчені. Отже, нам дісталася дуже серйозна група, в якій ми намагаємося показати максимум наших можливостей.

– Як оціните гру Нещерета?
– Він зіграв добре. Останній його матч був проти “Евертона”. Сьогодні він зробив усе, що я від нього чекав і про що ми домовлялися. Він дуже добре грає ногами, він організовував захист, переводив м’яч з одного боку в інший, коли це було необхідно. Він повністю виконав установку на гру.

– Сьогодні відчувалася підтримка трибун. Відчули це та який меседж можете передати українцям?
– Хотів би лише подякувати тим уболівальникам, які прийшли сьогодні на матч. Я не знаю, чи це були біженці, чи фани, які постійно нас підтримують. Дуже дякую всім, хто прийшов. Можливо, сьогодні їх було і більше, ніж на матчі з АЕКом, але недостатньо. Не так, як у Ренні, коли команда грає за своїх трибун. Нам би, звичайно, хотілося б, щоби нас приходило підтримувати більше вболівальників. І це те, чого не вистачає нашим гравцям. Я бачив, як їм сподобалася підтримка і вони подякували. Хотілося б, щоб уболівальників було більше й більше, бо це додатковий стимул для наших хлопців, котрі сьогодні старалися, билися та показали максимум того, що могли.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

14 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

17 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

19 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

22 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

25 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

27 хв. ago