Categories: Єврокубки

Ліга Європи. Арсенал та Фрайбург здобули перемоги, Бетіс та Рома зіграли внічию

У рамках 4-го туру групового етапу Ліги Європи відбулася маса цікавих подій.

Ліга Європи 2022/23, 4-й тур

Група А

Буде-Глімт – Арсенал 0:1
Гол: Сака, 24

Група С

Бетіс – Рома 1:1
Гол: Каналес, 34 – Белотті, 53

Група D

Уніон Сент-Жилуаз – Брага 3:3
Голи: Боніфаце, 20, 62, Ванзейр, 49 – Вітінія, 15, 36, 41

Група F

Фейєнорд – Мітьюлланд 2:2
Голи: Тімбер, 32, Ханко, 48 – Мартінес, 16, Святченко, 58

Група G

Карабах – Олімпіакос 0:0

Нант – Фрайбург 0:4
Голи: Кублер, 25, Грегоріч, 71, Шаде, 82, Чонг Ву Йонг, 87

Арсенал перервав переможну домашню серію чемпіона Норвегії у єврокубках: до цього матчу Буде-Глімт виграв 14 останніх домашніх ігор поспіль. У цих зустрічах норвежці забили 42 м’ячі і пропустили лишень п’ять. Штучне поле і сувора погода грали норвежцям на руку, але команді Мікеля Артети вдалося впоратися з цими чинниками. Гол Сака в середині першого тайму виявився переможним для “канонірів”.

Завдяки цій перемозі Арсенал зробив суттєву заявку на вихід до плей-офф Ліги Європи з першого місця. Але зараз лондонці поки що нічого ще не гарантували – теоретично той же Буде-Глімт ще може їх обійти.

Жозе Моурінью розкритикував Рому за підхід у двох останніх матчах і попросив у “сенаторів” роздягальні демонстрації лідерських якостей. Преса писала, що до так званого “сенату” Роми входять Пеллегріні, Абрахам, Манчіні та Крістанте. Спінаццоли в цьому списку не було, і саме лівий латераль римлян припустився грубої помилки, яка призвела до голу Бетіса в першому таймі. Леонардо зробив надто сильний поперечний пас на Матіча на своїй половині поля і подарував м’яч супернику. Каналес пробив із дальньої дистанції, і за допомогою рикошету пробив Патрісіу.

Моурінью здивував заміною у перерві: португалець зняв з гри Матіча і випустив на поле Камара, придбанням якого, згідно з тією ж пресою, був явно незадоволений. І саме Камара асистував на початку другого тайму на Белотті, коли нападник зрівнював рахунок.

Рома зіграла у Севільї в нічию, і цей результат без Дібали та Дзаньоло – вже серйозне досягнення. Але перше місце в групі від римлян все так само далеко, команда Моурінью боротиметься за другий рядок разом із Лудогорцем.

У Бельгії нападник Браги Вітінья зробив класичний хет-трик протягом 26 хвилин: усі свої м’ячі португальський форвард забив з гри та протягом одного тайму. Більше того, Вітінья забив правою ногою, головою та лівою ногою. Він став четвертим гравцем Браги, який оформив хет-трик у єврокубках. Трьома попередніми були Чіко Гордо, Мейонг та Ліма.

На жаль для Вітіньї, Уніон не став миритися з такою результативністю португальця, і в його складі знайшовся бомбардир – Боніфаце. 21-річний нігерієць, який прийшов з Буде-Глімт, оформив дубль, допоміг своїй команді завоювати одне очко та зберегти перше місце у квартеті D.

У групі F перед четвертим туром склалася унікальна ситуація: усі чотири команди квартету набрали по чотири очки. Оскільки у цій групі є яскраво виражений фаворит – Лаціо, за другу путівку до плей-офф йшла справжня заруба. Фейєнорд і Мітьюлланд прагнули до перемоги в роттердамській зустрічі, та у підсумку задовільнились нічиєю.

Фрайбург вирішив не відкладати завдання з виходу з групи G з першого місця, і здобув четверту перемогу поспіль – знову постраждав чинний володар Кубка Франції Нант. Єдиний гол у середині першого тайму забив Лукас Кублер, який у нинішньому сезоні отримує ігрову практику лише у кубкових турнірах. Пізніше до нього долучилися три інші автори м’ячів, Грегоріч, Шаде та Чонг Ву Йонг.

В Азербайджані Карабах та Олімпіакос розіграли нічию, яка зіграла на руку команді Курбана Курбанова. Карабах набрав 7 очок та відірвався від найближчого переслідувача на чотири пункти. У греків ще залишаються шанси поборотися за третє місце, яке дозволить команді потрапити до Ліги конференцій.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

41 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

45 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

46 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

50 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

52 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

54 хв. ago