Categories: Єврокубки

ЛЧ. Шахтар на останніх секундах втратив перемогу над Реалом

Шахтар у четвертому турі Ліги чемпіонів зіграв внічию з Реалом. Матч завершився з рахунком 1:1.

«Шахтар» – «Реал» – 1:1

 Зубков, 46 – Рюдігер, 90+5

 Конопля, 16, Бондаренко, 88 – Мілітао, 85, Кроос, 90

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко, Матвієнко, Бондар, Конопля – Степаненко – Мудрик (Петряк, 85), Судаков (Джурасек, 81), Бондаренко, Зубков (Л. Тейлор, 82) – Траоре (Сікан, 76).

Запасні: Шевченко, Пятов, Кривцов, Криськів, Топалов, Очеретько, Козік.

«Реал»: Лунін – Менді (Алаба, 68), Рюдігер, Начо, Васкес – Кроос, Чуамені (Модрич, 57), Вальверде (Камавінга, 68) – Азар (Вінісіус, 57), Бензема, Родріго (Асенсіо, 68).

Запасні: Лопес, Каньїсарес, Карвахаль, Мілітао, Вальєхо, Одріосола, Діас.

Арбітр: Орель Грінфілд (Ізраїль).

Стадіон: ім. маршала Юзефа Пілсудського (Варшава, Польща).

Реал приїхав у Варшаві на матч проти Шахтаря, тримаючи в голові Класіко, яке відбудеться у неділю. Карло Анчелотті в таких умов вдався до відчутної ротації – в запасі залишились Модріч, Мілітао, Алаба, Карвахаль і Вінісіус, а в старті з’явились Азар, Рюдігер, Начо та Васкес. Вальверде був переведений у центр. На воротах, як і обіцяли, вийшов Лунін – Куртуа ще не встиг відновитись від травми.

Ігор Йовічевіч також не обійшовся без кадрових перестановок. У Мадриді на вістрі атаки грав Зубков – у Варшаві ж його переваги на правий фланг, а на позиції центрфорварда з’явився Траоре. Швед не потрапив навіть у заявку.

Очікувалось, що Реал розпочне зустріч з агресивної навали, як було на Сантьяго Бернабеу. Втім, не все сталося, як гадалося – мадридці не підіймали темп. Взагалі, протягом усього першого тайму гра була більш-менш рівною. Підопічні Карло Анчелотті тримали ініціативу, але на жодному з ігрових відрізків донеччан не притискали до воріт. Особливо слабко виглядав лівий фланг, де нічого не виходило в Азара.

“Помаранчево-чорні”, своєю чергою, демонстрували непогану структуру гри. Мудрик відкривався у напівфлангах, відкриваючи простір для ривків Михайліченку, і сам непогано відкривався – в одному з епізодів він втік від двох захисників, увійшов у штрафний і викотив пас на лінію під удар Бондаренку, але Валерій не зрозумів задуму Михайла. На протилежному фланзі дуже активно обігрувались Конопля та Зубков.

Перший момент у матчі провів Реал. На 16-й хвилині Безнзема прийняв передачу на лівому куті карного майданчика, легко відтер від себе Бонадара й вистрілив метрів з дев’яти – Трубін парирував. Втім, у середині тайму цікавіше виглядали “гірники”. До явних гольових нагод справа не доходила, але у донеччан вдавалися цікаві передачі в район штрафного. Двічі після них пробивав Зубков (удари накрили), а ще в кількох епізодах могли статись виходи віч-на-віч (захисники рятували).

Втім, в останні 10 хвилин перед перервою Реал почав грати з Шахтарем по дорослому. Мадридці почали заплітати фантастичні комбінації з проникними пасами, створивши низку крутих моментів. Так, на 36-й хвилині Бензема вривався на лівий край карного майданчика й гостро прострілював, а на 37-й Карім виконав шикарний пас у цю зону під удар Родріго – Трубін врятував в обох випадках. Також Анатолій потягнув щільний лонгшот Вальверде під поперечку на 41-й хвилині.

Відпочивати команди відправились за нулів на табло. Реал виглядав якісніше, але і Шахтар був симпатичним у своєму футболі. Матч проходив відносно рівно, тож у душі замайорів вогник надії на нічию – тоді це було межею мрій.

Втім, у другому таймі підопічні Ігора Йовічевіча шокували усіх. В першу чергу, вони шокували Реал, відкривши рахунок всього за кільканадцять секунд по перерві! Мудрик викотив м’яч на лівий фланг в ноги Михайліченку, той виконав подачу на дальню стійку, а Зубков перестрибнув Менді й замкнув головою в ближній кут – 1:0! Реал нічим цікавим не відповів, а Шахтар в наступні 10 хвилин мав ще й перспективний пас на хід Траоре й два небезпечних кроси від Михайліченка.

Стривожений таким розвитком подій, Карло Анчелотті вдався до замін. На 57-й хвилині замість Азара й Чуамені на полі з’явились Вінісіус та Модріч. Здавалося, що тепер нашу команду притиснуть, однак зміст гри не змінився. “Помаранчево-чорні” впевнено розкатували м’яч під пресингом, що вилилось у два гольових моменти.

На 65-й хвилині Зубков прорвався правим флангом і запустив розрізну передачу під вихід Траоре віч-на-віч – Лунін вибив м’яч з-під його ніг, але не зміг зафіксувати. Лассіна підібрав сферу й з гострого кута пробив у порожні ворота, однак поцілив у поперечину! На 67-й же Зубков вистрілив з дистанції у дальній нижній. Лунін парирував! На 70-й Зубков бахнув з розвороту метрів з 13-ти (удар накрили), а на 71-й класний прорив вдався Мудрику – Михайло завершував його ударом під ліву стійку, але не влучив.

Реал відповів потрійною заміною. Замість Менді, Вальверде й Родріго в бій кинули Алабу, Камавінгу й Асенсіо. Ігор Йовічевіж же зняв з пробігу Траоре, випустивши Сікана, а на завершальну частину зустрічі хорватський коуч випустив Джурасека й Тейлора замість Зубкова й Судакова. Шахтар почав захищати результат.

Реал дійсно став діяти активніше. “Вершкові” провели кілька небезпечних прострілів і вривань, а Кроос непогано пробивав з дуги перед штрафним (неточно), однак чогось справді гольового не виникало до 87-ї хвилини. Саме тоді Вінісіус замикав подачу з правого флангу ударом головою з лінії воротарського – на щастя, бразилець спрямував сферу в небо.

Шахтар намагався тікати в контратаки по мірі можливостей, але на 3-й комапенсованій хвилині Рюдігер ледь не покарав донеччан за сміливість. Антоніо прибіг у карний майданчик і завершив навіс з глибини – м’яч полетів у дальній кут, Трубін не дотягувався, однак у ворота “круглий” не залетів.

Залишалося протриматись ще дві хвилини, однак за 30 секунд до фінального свистка Рюдігер таки добився свого – ціною кривавого зіткнення з Трубіним він замкнув подачу Крооса ударом у стійку, від якої м’яч залетів у сітку. 1:1! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця. На жаль.

Внаслідок цієї нічиї Шахтар набрав 5 очок і опустився на третю позицію, пропустивши вперед РБ Лейпциг – у німців 6 залікових балів. Селтік з одним пунктом йде останнім, а Реал з 10 очками лідирує.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago