Categories: Єврокубки

Володимир Єзерський: У єврокубках хочеться лише стабільніших ігор від наших команд

Володимир Єзерський поділився враженнями про виступ наших команд у єврокубкових матчах цього тижня.

– Для «Шахтаря» зустрічі із мадридським «Реалом» у Лізі чемпіонів в останні роки стали вже регулярним явищем. Іспанський гранд випадає в суперники гірникам вже три роки поспіль. Що скажете про чергову дуель, яка відбулася у середу на «Сантьяго Бернабеу» і завершилась мінімальною перемогою мадридців – 2:1?

– Приємно згадати, що у груповому турнірі Ліги чемпіонів сезону-2020/21 донецька команда обидва рази зуміла перемогти «вершкових». Та якщо тоді у «Шахтаря» було чимало легіонерів, то у середу на поле у Мадриді вийшов склад із одинадцяти (!) українців. І варто відзначити, що виглядав достойно. Можливо, «Реал» не грав у всю силу і не показав своєї найкращої гри, але в цьому є також й заслуга «гірників». На мою думку, серед інших наших команд, що беруть участь у єврокубках, «Шахтар» мав найбільш пристойний вигляд. Саме через такі ігри він набуває необхідного досвіду, який допоможе в чемпіонаті України грати значно впевненіше.

– У поєдинку динамівців з французьким «Ренном» у розіграші Ліги Європи далася взнаки стара хвороба – брак концентрації та грубі помилки в останні хвилини ігрового часу. Як наслідок – поразка 1:2…

– Якщо говорити про поєдинок динамівців, то «Ренн» – гідна команда чемпіонату Франції, У її складі виступає велика група молодих перспективних футболістів, котрі мають хороший потенціал. Це досить організована команда, яка справила гарне враження. Якщо брати загалом, то у низці відрізків мені сподобалось, як грало київське «Динамо». Однак прикрі помилки в обороні, на жаль, вирішили хід поєдинку. Гравці, що виступають у складі нашого гранда, не повинні їх припускатись.

– Провальний старт «Динамо» у чемпіонаті та невпевнена гра у єврокубкових матчах свідчить про те, що у команді немає необхідної злагодженості…

– Київська команда дещо втратила баланс у грі в обороні та атаці. Якщо рік-два тому ми бачили, як динамівці надійно діяли в захисті і особливо гарно виглядала в перехідних атаках, то зараз вони намагаються цей баланс відновити. Луческу причини назвав, адже йому зсередини видніше.

– Суперник «Дніпра-1» у Лізі конференцій – ліхтенштейнський «Вадуц» раніше жодного разу не спромігся відібрати бодай одне очко в двох двоматчевих дуелях з українськими командами, а у четвер це зробив. Як таке могло статися, щоб один із провідних наших клубів двічі по ходу зустрічі відігрувався, задовільнившись лише нічиєю 2:2?

– Втрата двох очок у поєдинку з «Вадуцом» – надто велика розкіш. Команда Олександра Кучера хоч і є досвідченішою та сильнішою за суперника, проте ліхтенштейнці намагалися чинити опір. Однак як би там не було, а «Дніпро-1» просто не мав права грати внічию з представником карликової держави. Пригадується, у свій час мені довелося виступати за «Дніпро» проти того ж «Вадуца». Тоді, у сезоні-2003/04, ми перемагали цю команду у кваліфікаційному раунді Кубка УЄФА – як у гостях, так і вдома. Тож якщо губити очки в іграх з таким суперником, то важко буде розраховувати у групі на перше місце.

– Як гадаєте, чи позначилася на грі дніпрян негативним чином зміна тренерського штабу влітку нинішнього року?

– До «Дніпра-1» прийшов новий тренер, прийшла група нових гравців – а це, звичайно ж, передбачає певний час для формування оновленої команди, притирання один до одного. З тією ж самою проблемою зіткнувся у «Шахтарі» й тренер Ігор Йовічевич, який перебрався туди із Дніпра. Донецька команда починала літні тренувальні збори з одним складом, а потім завдяки продуктивній селекції вона довкомплектувалась низкою більш досвідчених українських гравців (Тотовицький, Михайличенко, Назарина, Зубков, Петряк і Швед – прим. авт.). Це і принесло свої плоди.

– Чимало фахівців називають цей єврокубковий тиждень для наших команд провальним, інші ж ставляться до невдач «Шахтаря», «Динамо» та «Дніпра-1» по-філософськи: мовляв, маємо те, що маємо. Що з цього приводу думаєте ви?

– Якщо брати в цілому, то непереможених суперників не буває. З кожним можна грати, і не потрібно нікого боятись. Очки можна здобувати у поєдинку із будь-якою командою. Хочеться лише стабільніших ігор від наших команд. А стабільність залежить від різних чинників. Скажімо, у цьому трансферному вікні склади «Шахтаря» та «Дніпра-1» оновились. А от «Динамо» – в меншій мірі. У столичному клубі більше розраховували на власні резерви – молодих гравців динамівської академії. Однак у єврокубках, на мою думку, потрібна допомога більш досвідчених футболістів. Деякі позиції у «Динамо» потребують підсилення, і всі про це чудово знають. Передусім, хотілося б, щоб в лінії атаки була конкуренція.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago