Categories: УПЛ

УПЛ U-19. Динамо у результативному матчі поступилося Руху

У рамках 6-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд київське “Динамо” провело матч проти одного з лідерів першості – львівського “Руха”. Номінально домашній для киян поєдинок відбувся на полі суперника – на стадіоні ім. Богдана Маркевича у Винниках.

Чемпіонат U19. 6-й тур

Динамо Київ – Рух Львів  2 : 3.

0 – 1. Федор – 4.

0 – 2. Підгурський – 21-пен.

1 – 2. Царенко – 45+1.

1 – 3. Підгурський – 61-пен.

2 – 3. Маткевич – 90+5.

“Динамо”: Ігнатенко – Бенедюк, Балаба, Боль, Котуха (Гусєв, 46) – Яцик, Малиш, Царенко (Дзень, 74), Слесар (Саленко, 74), Кремчанін (Маткевич, 46) – Горбач.

“Рух”: Герета – Савчук, Слюбик, Холод, Кітела – Підгурський, Федор, Пастух (Рогачов, 46), Квасниця (Бендера, 63), Столярчук (Бойко, 76) – Теслюк (Ніколаєв, 72).

Попереджені: Яцик (27), Боль (45+3), Гусєв (61), Горбач (83) – Теслюк (40).

Обидві команди розпочали чемпіонат юнацьких команд із п’яти перемог та однієї нічиєї, набрали 13 очок і перед очною зустріччю ділили разом із “Шахтарем” першу трійку місць у турнірній таблиці.

Львів’янам вдалося відкрити рахунок в дебюті поєдинку: Олег Федор, який є найкращим бомбардиром “Руха” в чемпіонаті, скористався падінням Малиша в центрі поля, підхопив м’яч, обігрався з партнером і з меж штрафного влучно пробив у дальній кут повз Ігнатенка.

Наступна третина тайму пройшла в боротьбі – динамівці намагалися вийти з-під пресингу суперників і організувати власні позиційні атаки. Проте до гострих моментів у обох команд справа не доходила.

А на 20-й хвилині арбітр Владислав Грицай призначив пенальті на користь “Руха”, розцінивши як фол падіння Квасниці в штрафному “Динамо” після контакту з Артемом Слесарем. Хоча Денис Ігнатенко вгадав напрямок удару, капітан львів’ян Денис Підгурський пробив точно під стійку та вразив ворота.

До перерви динамівці встигли відквитати один м’яч – у компенсований до першого тайму час передача Слесаря з правого флангу знайшла в штрафному Антона Царенка, який обіграв захисника і лівою ногою влучно пробив у дальній кут – 1:2.

На старті другого тайму біля воріт киян знову виник гострий момент, але Ігнатенко пішов на перехоплення після прострілу з гострого кута та нівелював небезпеку. “Динамо” відповіло двома спробами від Яцика – перший постріл капітана після розіграшу кутового був заблокований, а з ударом зі штрафного впорався голкіпер “Руха” Герета.

На 61-й рефері призначив ще один пенальті у ворота “Динамо” – цього разу угледівши порушення проти Квасниці в діях Олексія Гусєва, який вийшов на заміну в перерві. Ігнатенко дотягнувся до м’яча після удару того ж таки Підгурського, проте від рук Дениса ігровий снаряд все-таки опинився в сітці воріт, встановивши рахунок 3:1 на користь “Руха”.

У фінальному відрізку поєдинку динамівці, посилені замінами на атаку, намагалися прорвати оборону львів’ян, проте господарі чітко перекривали підходи до своїх воріт, натомість створивши кілька нагод біля володінь Ігнатенка. Так, м’яч опинився у воротах “Динамо” ще раз після удару зблизька від Ніколаєва, але гравець “Руха” перебував в офсайді.

У свою чергу, спроби динамівців дозволили скоротити відставання в рахунку – “біло-сині” заробили штрафний метрах у 30-ти від воріт, який результативно виконав Андрій Маткевич, спрямувавши м’яч точно в ближню “дев’ятку”.

Наступного тижня на юнацьку команду “Динамо” чекає виїзний поєдинок проти ще одного конкурента в чемпіонаті – донецького “Шахтаря”.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

11 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

14 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

16 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

19 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

22 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

24 хв. ago