Categories: УПЛ

УПЛ. Боротьби не вийшло – Металіст розгромно поступився Шахтарю

В межах 5-го туру УПЛ донецький Шахтар катком пройшовся по Металісту, здобувши над харків’янами розгромну перемогу.

УПЛ, 5-й тур.

Металіст Харків – Шахтар Донецьк 1 : 5.

0 – 1. Сікан – 18.

0 – 2. Сікан – 30.

0 – 3. Зубков – 36.

0 – 4. Сікан – 39.

0 – 5. Траоре – 73.

1 – 5. Чудомере – 88.

1 – 6. Джурасек – 90+1.

Металіст: Рибка, Мизюк, Чайковський (Панасенко 46), Ралюченко, Коркішко (Рязанцев 86), Прядун (Підлепенець 46), Картушов (Книш 61), Клименчук, Танковський (Чідомере 76), Порох, Романюк.

Шахтар: Трубін, Степаненко (Назарина 46), Зубков (Швед 60), Бондаренко, Михайліченко, Мудрик, Матвієнко, Судаков (Джурасек 82), Конопля (Тейлор 46), Сікан (Траоре 60), Бондар.

Попередження: Клименчук 11, Танковський 12, Чайковський 37

Нереалізований пенальті: Мудрик 81

Колись одне з найзапекліших протистоянь українського футболу повернулося після понад шести років перерви. Металіст, якому пророкували долю відвертого аутсайдера, доволі непогано почав сезон. Проте прямо зараз харків’яни не готові на рівних конкурувати з Шахтарем, як це було десятиліття тому.

Сьогодні вже зі старту “гірники” дали супернику зрозуміти, що стримати їх буде вкрай складно. Фактично номінальні господарі робили це лише завдяки порушенням правил. Так, за 13 хвилин вже два гравці Металіста “висіли” на жовтих картках. До кінця тайму їхня кількість збільшиться до трьох. Зрештою, навіть така жорсткість у єдиноборствах не стала на заваді у підопічних Ігора Йовічевіча.

Шахтар за якихось півгодини зняв будь-які питання щодо переможця цього матчу, а до перерви взагалі оформив погром. Данило Сікан повторив свої подвиги у молодіжній збірній, знову оформивши хет-трик. Для вихованця Карпат це перше подібне досягнення у клубній кар’єрі. Михайло Мудрик тричі віддавав гольові передачі. Олександр Зубков забив дебютний гол у складі донеччан. А ще ж були чудові нагоди у Коноплі, Степаненка і Судакова. Натомість у харків’ян не було навіть натяку на небезпечну атаку. Трубін за такої гри міг би й на поле не виходити.

Другий тайм, очікувано, став формальністю. По перерві обидва тренери зробили низку замін. Олегу Ратію потрібно було уникнути ще більшого приниження, а Ігор Йовічевіч, очевидно, тримав у голові матч Ліги чемпіонів проти Реала, який відбудеться 5 жовтня. Згодом наставник “гірників” зняв із гри ще й обох авторів голів. Зокрема, замість Сікана з’явився Траоре. Лассіна використав чи не першу нагоду відзначитися. Рикошет від Танковського не дозволив Мудрику оформити асистентський покер.

Донеччани в економрежимі догравали матч, але однаково домінували над суперником. Футболісти Металіста банально не встигали за опонентами. Цим скористався Бондаренко, змусивши Танковського сфолити у своєму штрафному. Пенальті. До позначки підійшов Мудрик. Удар Михайла вийшов надто кволим – Рибка без проблем парирував. Наприкінці зустрічі харків’яни таки забили гол престижу. Чідомере відзначився після кутового. Однак у компенсований час Металіст пропустив вшосте. Швед вирізав на Джурасека, який встановив остаточний рахунок – 1:6.

Фінальний свисток зафіксував надпереконливу перемогу Шахтаря. Донеччани набрали 13 очок і знову вийшли на перше місце у турнірній таблиці УПЛ. Щоправда, у СК Дніпро-1 на один матч менше. Своєю чергою, Металіст зазнав другої поразки поспіль і залишився на 7-й сходинці.

Максимович Назар

Recent Posts

ЛЧ. Результати всіх матчів середи

У середу, 18 вересня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося шість поєдинків.Читати далі

5 години ago

ЛЧ. Жирона з Циганковим у дебютному матчі програли ПСЖ

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами ПСЖ та Жирона.Читати далі

5 години ago

Зінченко анонсував вихід автобіографії англійською мовою

Гравець збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко анонсував вихід своєї автобіографічної книги футболіста "Believе"…

5 години ago

Піхальонок: Добре, що забили третій гол та довели гру до перемоги

Хавбек київського Динамо Олександр Піхальнок поділився емоціями від перемоги над Ворсклою (3:1) у перенесеному матчі…

5 години ago

Захисник Руха перейшов у французький Бордо, який опустився в 4 дивізіон

29-річний центральний захисник «Руха» Папе Діав продовжить кар'єру у Франції.Читати далі

5 години ago

Матвієнка визнано найкращим гравцем матчу Болонья – Шахтар за версією УЄФА

Донецький "Шахтар" стартував в основному раунді Ліги чемпіонів 2024/25 виїзним матчем із "Болоньєю", який завершився…

5 години ago