Categories: УПЛ

УПЛ. Верес у результативному матчі зіграв внічию з Рухом

Верес вперше за понад 5 років провів домашній матч на «Авангарді» у Рівному – в межах стартового матчу 6-го туру УПЛ

УПЛ, 6-й тур.

Верес Рівне – Рух Львів 2 : 2.

1 – 0. Дахновський – 9.

1 – 1. Таллес – 26.

2 – 1. Кльоц – 31.

2 – 2. Дідик – 53.

Це перший матч червоно-чорних на домашній арені після понад п’ятирічної перерви, пов’язаної із реконструкцією стадіону.

Востаннє «Верес» грав на арені у Рівному 27 травня 2017 року проти черкаського «Дніпра» (0:0).

Матч Вереса проти Руха мав важливе значення для рівнян. По-перше, це була їхня перша офіційна гра на реконструйованому Авангарді. Стадіон приїхав відкривати Андрій Павелко, який привіз легендарний прапор 1972 року, а у VIP-ложі зібралося до сотні фанів – зокрема, військових. По-друге, віднсини з львів’янами у “народного клубу” були настільки натягнутими, що керівництво пообіцяло потрійні преміальні за перемогу над “жовто-чорними”.

Вірту загрожує покарання за слова на адресу Довбика – справу розгляне Комітет з етики та чесної гри Вірту загрожує покарання за слова на адресу Довбика – справу розгляне Комітет з етики та чесної гри

Підопічні Юрія Вірта так налаштувались, що відкрили рахунок вже на 9-й хвилині першим же моментом. Гагун виконав проникну передачу в штрафний, а Дахновський, поставивши корпус, пробив з розвороту в лівий нижній кут – 1:0! Взагалі, до перерви рівняни виглядали цікавіше й активніше за Рух, кілька разів класно вилетівши у контратаку.

Великої переваги над львів’янами Верес не мав. Ближче до середини першого тайму команда Леоніда Кучука почала шукати варіанти попереду, а на 25-й хвилині гості ще й зрівняли рахунок! Климчук обігрався у стіночку з Бойчуком і вистрілив з лінії карного майданчика, Когут парирував, а Таллес зіграв на добиванні. 1:1!

Власне, на цьому моменти, створені з гри, і завершились. Яскравим футболом колективи не тішили, однак піти відпочивати за вигідних цифр на табло Руху не судилося. На 31-й хвилині рівняни заробили стандарт на лівому фланзі, Кльоц виконав подачу, а Паньків помилився з перехопленням – м’яч зачепив його руку й влетів у ворота. 2:1!

На 39-й Дахновський міг і третій гол забити, прийнявши подачу на лівий край штрафного й бахнувши під поперечку, але тут Паньків вже врятував.

Другий тайм “жовто-чорні” розпочали набагато активніше. Верес до цього виявився неготовим, пропустивши кілька атак і втративши перевагу в рахунку вже на 53-й хвилині. Рух заробив стандарт на правому фланзі, Таллес виконав навіс, а Дідик замкнув точним ударом головою – м’яч залетів у ворота з рикошетом від стійки. Це був перший гол Романа в УПЛ.

Рівняни “попливли”, вимкнувшись з гри, однак підопічним Леоніда Кучука ніяк не вдавалося дотиснути Верес. За 30 хвилин після гола Дідика львів’яни створили всього один момент, та й той пройшов з дальньої дистанції – це Бойчук пробив повз дальню стійку. Серія замін у виконанні обох тренерів в середині другого тайму нічого не змінила. Рух володів ініціативою, але гострих епізодів не виникало.

В завершальній частині зустрічі нічого не змінилось. Єдиним натяком на небезпеку став епізод у компенсований час, коли Паньків зіткнувся з партнером при перехопленні передачі на лінію штрафного. Арбітр свиснув фол з боку Сергійчука, хоча на повторах його не було помітно.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию. Верес набрав 10 очок і піднявся на третю сходинку в турнірній таблиці, а Рух з 4 заліковими балами тепер йде десятим.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago