Україна – Шотландія: передматчева прес-конференція Олександра Петракова

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поспілкувався з журналістами напередодні вирішального поєдинку Ліги націй проти Шотландії.

– Ви вже близько року працюєте у збірній. Майже кожен матч для вас – як фінал. На вас це тисне психологічно чи навпаки мобілізує?

– Я вже адаптувався, було дуже важко. Це специфіка національної збірної, відповідальність у кожній грі є. Відповідальність зростає перед всіма. Рівень матчів збірних – дуже високий. Одна гра вартує десяти ігор внутрішнього чемпіонату. Коли проходять ігри збірної і я повертаюсь додому, то відчуваю втому. За 3-4 дні відновлююсь. Але так, це дуже серйозні рівень і відповідальність.

– На матчі з Шотландією у вас був один склад, на Вірменію – інший. Чи буде завтрашній вибір складу найскладнішим у вашій кар’єрі тренера збірної?

– Ні, цього не буде. У жодному разі не хочу ображати збірну Вірменії, але є різниця дуже велика між нею та Шотландією. Тому хлопці – молодці, виконали те, що їх просили. Складного вибору не буде, але перестановки будуть.

– Чи вважаєте, що ваша команда зможе зіграти краще, ніж грала у Глазго кілька днів тому? І наскільки важко буде Шотландії грати без трьох ключових гравців?

– Не дивлюсь, хто гратиме у Шотландії. Хочу сказати журналісту, що ми грали першого червня, виграли 3:1 у матчі плей-офф за вихід на чемпіонат світу. Тепер нас перемогли. Тому 1:1. Завтра ми будемо грати… Хотів би ще дещо додати: красно дякую тренеру і федерації за те, що згодились ще у березні перенести поєдинки через війну. Вони могли відмовитись, але це зробили. Дуже дякую.

– Коли завершився матч у Шотландії, ви сказали, що відсутність таких досвідчених гравців, як Зінченко, не вплинула на результат. І показали потім дуже класний перфоманс у Вірменії. Проте все ж наскільки вам не вистачатиме досвідчених гравців проти шотландців?

– Ми не такі країни, як Франція чи Іспанія, які можуть зібрати по три-чотири рівноцінні склади. У нас вибувають два-три гравці і все. Завжди не вистачає тих, хто не грає. Не грали Зінченко, Забарний, Миколенко, який дуже хотів грати. Але я ніколи на здоров’ї гравців не роблю кар’єру. Нам дуже складно, коли не грає хтось з основних. Так, я кажу, що у нас немає основного складу, але хочу, щоб це було. Не вистачає нам Бущана, Зінченка, Шапаренка…

– Ваш контракт завершується наприкінці року. Чи буде матч із Шотландією для вас останнім і чи йдуть вже якісь перемовини про пролонгацію співпраці?

– Переговорів жодних нема. Після гри все дізнаєтесь. Всі питання до президента УАФ.

– Розкажіть про кадрову ситуацію у команді та про те, наскільки важливо Україні піднятись у дивізіон А Ліги націй.

– У нас всі здорові. 23 футболісти у команді. Увесь тренерський штаб, усі гравці хочуть піднятись в еліту.

– Як ви відчуваєте емоції людей перед завтрашнім матчем?

– Гра, яка була 1 червня, статус гри – півфінал плей-офф відбору на ЧС – були іншими. Ліга націй – трішки інше. Не думайте, що ми вийшли грати 21 вересня з неповним налаштуванням. У всіх у головах йде війна. Той грає, той ні, відбулись трансфери деякі. Це все впливає. У всіх командах є датчики, ми їх одягаємо і дивимось на стан гравців. Було погано перед Шотландією. Зараз вже всі вирівнялись, працюють з серйозним налаштуванням, самовіддачею. Завтра дуже хочемо реабілітуватись. Якби всі знали, який буде результат, ніхто б не ходив на стадіон.

– Як проведення гри у Кракові вплине на збірну? Скільки українців очікується на матчі?

– На жаль, не знаю, скільки буде українців. Граємо у таких реаліях – усі ігри не вдома. Дуже хочеться дожити, щоб зіграти вдома. Коли це буде, не знаю. Але тут почуваємось, як вдома.

– Стандарти Шотландії?

– Це їхній козир, усі у Британії грають добре на стандартах, головою. Це їхня головна зброя. Розбираємо її, щоб нам не забили зі стандартів, – резюмував Петраков на передматчевій пресконференції.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago