U-21. Словаччина – Україна: анонс матчу плей-офф за вихід на Євро-2023

Євро-2023, кваліфікація, перший матч плей-офф
23 вересня, 19-00. Жиліна, стадіон “Жиліна”
Арбітр: А.Ліндхаут
Трансляція: телеканал “Суспільне”
Інтернет-трансляція: Youtube-канал УАФ

Словаччина U-21:

Як і українська молодіжка, “соколи” у своїй групі посіли друге місце, поступившись при цьому лідерством потужним іспанцям. Проти “червоної фурії”, яка вибила вісім із восьми, ловити було особливо нічого, однак у колективу Кентоша були й інші осічки. У другому турі Словаччина програла Північній Ірландії, а також встигла пропустити три від незабаром дискваліфікованої Росії. Також не можна не сказати, що у березні 2021-го словаки провели товариський матч саме проти українців, вигравши з рахунком 3:2.

Склад збірної Словаччини не має великих зірок. Частина гравців виступають в італійських командах (Стрелец, Оберт), проте вони далекі від місця у старті. Загалом найбільшу загрозу можуть нести фланги команди Кентоша – Капралік та Ілко, які грають там, чимало забили у відборі і можуть завдати чимало проблем українському захисту.

Україна U-21:

“Синьо-жовті” гідно подолали відбір. Так, були лихі 0:5 від французів, проте, якщо подивитися на імена тієї команди, то може скластися думка, що вони б і на дорослому рівні не загубилися. В іншому збірна Ротаня йшла майже без збоїв, втративши очки лише у грі проти Північної Македонії та тих самих французів.. 23 бали за десять ігор – цілком добротно, вселяє оптимізм.

У складі молодіжної команди немає травмованих, проте є інша проблема – ігрова практика. Ротань грає за схемою 4-3-3, довіряючи майже однаковому набору футболістів. Однак далеко не всі часто грають у своїх клубах – Криськів та Михайленко на двох зіграли цього сезону шість хвилин (!), а це стрижневі футболісти центру поля. Тож Руслан Ротань стоїть перед дилемою: випускати тих, хто часто грає за свої клуби чи продовжуватиме довіряти перевіреним футболістам? Мабуть, він вибере друге.

Шлях у кваліфікації

Тут усе просто. Молодіжні збірні Словаччини та України зустрінуться двічі, і за підсумками цих ігор переможець вирушить на Євро-2023. Сторона, що програла, стежитиме за молодіжною континентальною першістю з екранів гаджетів.

Очні зустрічі

Словаччина Україна
2 Матчі 2
1 Перемоги 0
1 Нічиї 1
0 Поразки 1
3 Голів забито 2
2 Голів пропущено 3
Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

21 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

25 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

27 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

30 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

32 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

34 хв. ago