Ліон – ПСЖ: анонс матчу 8-го туру Ліги 1

Ліга 1. 8-й тур
Ліон, Парк Олімпік Ліонне
Ліон – ПСЖ 21:45
Трансляція – MEGOGO

Ліон

“Ліон” міг би йти врівень з “Парі Сен-Жермен” у турнірній таблиці, якби не поразки у двох останніх турах. Переконлива серія перемог на старті могла переконати деяких, що Петер Бос нарешті намацав свою гру в “Ліоні”, і навіть вдало впорався зі втратою Лукаса Пакети. Але насправді календар був просто дуже простим, і щойно пішли суперники серйозніше, “ткачі” попливли.

Приїзд столичних суперзірок на “Парк Олімпік Ліонне” загрожує третьою поразкою поспіль, чого з командою не траплялося з 2018 року. Спортивний директор вже недвозначно натякає, що у клубі чекають “швидких результатів, на відміну від минулого сезону”. Тож у разі провалу “ткачі” можуть витратити міжнародну перерву на пошуки нового коуча.

Проте попереду “Ліону” вдається щось створювати за рахунок гнучких флангових трикутників, і своєчасних вривань Токо Екамбі (4+1) та Тете (4+2) у простір, що звільняє Ляказетт (4+1) своєчасними опусканнями. Якщо супертріо “ПСЖ” буде так само ліниво в пресингу, то “Ліон” зможе вбити чимало часу за рахунок стерильного володіння, а якщо продовжить спати і оборона, то кілька прийомів у Лякі і компанії в запасі є.

ПСЖ

“Парі Сен-Жермен” продовжує насолоджуватися безпрограшною серією з самого початку сезону. Команда Крістофа Галтьє виграла 6 із 7 матчів Ліги 1, лише одного разу зігравши внічию. Також була перемога у Суперкубку Франції над “Нантом” (4:0), а після виїзної перемоги над “Маккабі” (1:3) з голами Мессі, Неймара та Мбаппе у Парижа 6 очок у двох турах Ліги Чемпіонів.

Тим не менш, із ущільненням графіка в останні тижні на зміну розгромам прийшли скромні перемоги. “Ювентус” (2:1) могли розбивати, але обмежилися мінімальною перемогою. Важко було і “Брестом” (1:0) у минулому турі. Доннаруммі довелося тягнути пенальті задля забезпечення чергової перемоги. А в Ізраїлі вдалося досягти успіху на чистому індивідуальному класі лінії атаки, і вперше з приходу Галтьє команда перестала справляти враження одного цілого.

Неприємною новиною для команди стала втрата Кімпембе через травму. Номінальних центрбеків не вистачає, тому опорник Данілу знову має вийти ліворуч у трійці. Галтьє критикував гру команди в обороні в останніх двох іграх, і вона була заслужена. Питання лише у тому, як відреагує команда.

Статистика та факти

  • У Неймара 11 голів у 10 матчах сезону
  • У Лізі 1 Неймар відрізняється результативною дією кожні 38 хвилин
  • Мессі взяв участь у 10 голах у Лізі 1 (3+7), будучи найкращим асистентом чемпіонату.
  • ПСЖ не поступався у 16 останніх матчах Ліги 1
  • “Ліон” лише один раз у сезоні зіграв на нуль

Особисті зустрічі

Багате протистояння команд налічує 86 поєдинків у рамках чемпіонату. У “Ліона” 26 перемог проти 35 у “Парі Сен-Жермен”. Ще 25 зустрічей завершилися внічию. В останніх 5 сезонах Ліги 1 “ткачі” незмінно відбирали очки у столичної команди в одному з матчів.

Орієнтовні склади

Ліон: Лопеш – Гюсто, Мендес, Люкеба, Тальяфіко – Толіссо, Лепенан, Какре – Тете, Ляказетт, Токо Екамбі

ПСЖ: Доннарумма – Рамос, Маркіньос, Данілу – Хакімі, Вітінья, Верратті, Бернат – Мессі – Мбаппе, Неймар

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago