Рома – Аталанта: анонс матчу 7-го туру Серії А

Серія А. Сьомий тур
18 вересня. 19:00. Рим. “Стадіо Олімпіко”
Головний арбітр: Даніеле Кіффі
ТВ: MEGOGO

Новини команд

0:4 в Удіне та одразу ж поразка в Болгарії у Лізі Європи викликали вельми неприємні відчуття у “Ромі”. Щоправда, вдалося повернутися перемогами в Емполі (2:1) у лізі та над ХІКом в ЛЄ (3:0). Вийшло непросто, якість гри не вразила. Обидва перші тайми команда провела снуло, і Жозе Моуріньо це визнав. “Ми грали перший тайм проти ХІК ніби не в більшості з 15-ої хвилини, а 11 проти 11-ти”. Забивати почали в другому таймі. Проте перемоги потрібні та важливі.

“Аталанта” оступилася в останньому матчі. Вдома проти новачка ліги “Кремонезе”. Пропустивши за чотири хвилини після того, як забила. Грала “Богиня” слабко, не створюючи в атаці (Джан П’єро Гасперіні мало не зловтішно нагадав, що говорив про нестачу якості в атаці все літо), видавши лише 76 відсотків точності передач загалом. Вона загалом за якістю гри, креативом, швидкістю нічим не нагадує команду минулих років. І тому більше дивував очковий доробок перед тим, ніж така втрата.

Якою вийде гра? Обидві команди цього сезону мало володіють м’ячем – 14-та та 15-та в цьому компоненті. Моуріньо заявляє, що йому доводиться різними хитрощами приховувати проблеми команди з виходом з оборони через пас і швидкістю перепасувань. Обидві страждають в перших таймах. Головний козир “Аталанти” – оборона. Вона пропустила лише три м’ячі в шести турах. Головний козир “Роми” – стрімкі контратаки. Такі їй вдаються дуже часто, і лише підводить реалізація.

Статистика

  • В перші три сезони каденції Гасперіні “Аталанта” грала з “Ромою” приблизно на рівних. Дві перемоги, одна поразка та три нічиї, зокрема, дві у сезоні 2018/19 – з рахунком 3:3. Потім бергамці виграли три матчі поспіль, після чого звели один внічию. Але в попередньому сезоні, першому для Моуріньо у “Ромі”, обидва виграли “вовки” – 4:1 в гостях та 1:0 вдома
  • “Рома” не пропускала в семи з десяти останніх домашніх матчів ліги і у всіх цих десяти не програвала
  • В семи з восьми останніх матчів ліги за участю “Аталанти” не забивалося більше двох м’ячів
  • “Аталанта” виграла п’ять з шести останніх гостьових матчів ліги, не пропустивши в трьох останніх
  • В останніх шести матчах ліги за участі “Аталанти” вона забивала першою
  • В п’яти з останніх своїх дев’яти матчів ліги “Рома” забивала першою. Всі п’ять вона виграла. В чотирьох, в яких пропускала першою, не перемогла жодного разу – дві нічиї та дві поразки

Кадри

Травмовані “Роми” потихеньку починають повертатися, а запасні – набирати ігрові хвилини та голи. Латералі Карсдорп та Залевські повертаються, хоча навряд чи до стартового складу. Ніколо Дзаньоло повернувся і заробив асист проти ХІКу, Андреа Белотті підмінив Абрахама та забив фінам. Дилема, власне, одна – чи відійде капітан Пеллегріні в центр поля за рахунок Матіча, звільнивши місце для Дзаньоло? Чи Моуріньо залишиться з двома чистими опорниками?

Кумбулла та Ель-Шаараві травмовані. Але мова йде про запасних гравців.

У “Аталанти” відсутні важливіші гравці. Захисники Джимсіті та Паломіно, лідер атаки (щоправда, забив лише один гол в 2022-му році) Сапата. Дзаппакоста під великим питанням. Можлива також заміна воротаря – Муссо на Спортьєлло.

Майже напевно вийде лише один форвард. Досвідчений Муріель чи юний Хойлунд, який вже забив за новий клуб? А ось за два місця позаду нього борються п’ятеро – Лукман, Едерсон, Малиновський, Пашаліч та Бога. Руслан відіграв проти “Кремонезе” насамперед без гостроти, але Гасперіні ще раніше заявляв, що набагато більше підходить для Топ-матчів. Втім, ЗМІ прогнозують вихід Лукмана та Едерсона.

Особлива увага у господарів до Пауло Дібали, на рахунку якого чотири голи та два асисти в останніх шести матчах у всіх турнірах, а у гостей – до Коопмейнерса, який з позиції опорника видав 4+1 за схемою “гол+пас” в останніх чотирьох матчах.

“Рома”: Патрісіу, Манчіні, Смоллінг, Ібаньєс, Челік, Матіч, Крістанте, Спінаццола, Дібала, Лоренцо Пеллегріні, Абрахам

“Аталанта”: Муссо, Толой, Деміраль, Околі, Хатебур, Де Роон, Коопмейнерс, Соппі, Едерсон, Лукман, Хойлунд

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

55 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

58 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

60 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

1 годину ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

1 годину ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

1 годину ago