Збірна України з футзалу здобула перемогу в товариському матчі з командою Молдови

У рамках підготовки до відбору ЧС-2024 збірна України з футзалу в Чореску провела товариський поєдинок проти команди Молдови.

Синьо-жовті зібралися вперше з лютого, коли посіли четверте місце на Євро-2022. 12 вересня в молдовському Чореску розпочався НТЗ нашої команди, приурочений до підготовки до відбору ЧС-2024.

Сьогодні ж збірна України провела спаринг проти команди Молдови. Рахунок у матчі відкрив дебютант нашої команди Мельник, також у першому таймі відзначилися Артем Фаренюк та Євген Сірий.

По перерві у складі збірної України забивали Микола Микитюк та Ігор Корсун, а Мельник оформив дубль. При цьому молдовани не реалізували два дабл-пенальті, але з третьої спроби один м’яч усе ж відіграли. У підсумку наша команда перемогла з рахунком 6:1.

«Кістяк команди зберігся, адже хлопці дуже вдало проявили себе на чемпіонаті Європи. Своєю грою та ставленням до роботи вони заслуговують на виклики до збірної. Ми будемо переглядати й інших виконавців. Якщо хтось із потенційних новачків або гравців, які раніше вже залучалися до команди, себе проявить, то отримає виклик. Дорога до збірної є відкритою. У товариських матчах ми оцінимо нинішній стан кожного з футзалістів. Це фінішний етап підготовки до офіційних матчів. Часу залишилося вкрай мало», — розповів головний тренер українців Олександр Косенко в коментарі для прес-служби Асоціації футзалу України.

Попереду на синьо-жовтих очікують поєдинки в рамках Кубку трьох націй проти Молдови (18 вересня) та Румунії (19 вересня), які також пройдуть у Чореску.
Товариський матч національних збірних із футзалу

Молдова — Україна — 1:6 (0:3)

Голи: Такот (40, дабл-пенальті) — Мельник (11, 35), Фаренюк (18), Сірий (20), Микитюк (24), Корсун (38).

Молдова: Кітороаге — Такот, Лащу, Обаде, Бурдужель; Капсамун, Чубані, Адам, Гуржуй, Тімпеу, Подлєснов, Гургуров, Гуту, Негара, Кожокару.

Україна: Сухов — Лебідь, Микитюк, Сірий, Абакшин; Ципун, Савенко, Шотурма, Корсун, Фаренюк, Зварич, Малишко, Радевич, Чернявський, Мельник.

Календар Кубку трьох націй

18.09.2022

Молдова — Україна 18.00

19.09.2022

Україна — Румунія 18.00

20.09.2022

Молдова — Румунія 18.00

Склад збірної України з футзалу

Воротарі: Кирило Ципун («Пяст», Польща), Олександр Сухов («ХІТ»), Юрій Савенко («Ураган»).

Польові гравці: Петро Шотурма, Ігор Корсун, Даниіл Абакшин, Артем Фаренюк, Микола Микитюк (усі — «Ураган»), Михайло Зварич, Сергій Малишко, Віталій Радевич (усі — «Енергія»), Євген Сірий, Ігор Чернявський (обидва — «ХІТ»), Андрій Мельник (CLUST), Ярослав Лебідь («Космос», Естонія).

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago